Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Ανθή Γουρουντή διαπρέπει στον Πειραιά!

banner roots

Η Ανθή Γουρουντή διαπρέπει στον Πειραιά!
04.01.2014 | 09:02

Η Ανθή Γουρουντή διαπρέπει στον Πειραιά!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 

Ανθή Γουρουντή. Αν και λείπει αρκετά χρόνια από το νησί, είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι θα την θυμάστε, αφού ήταν ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους. Καθηγήτρια μουσικής, με γνώσεις στο αντικείμενο και αγάπη για τον πολιτισμό, η Ανθή, διαπρέπει στον τομέα αυτό.

Το ανακαινισμένο εκ βάθρων Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του, υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τρείς διαφορετικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Μια εξ αυτών είναι η ελληνική οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Η Κόρη της Καταιγίδος», η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ, σε μουσική διεύθυνση του Χαράλαμπου Γωγιού και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη. Στην παράσταση συμμετέχει η βραβευμένη Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro, τη διεύθυνση του οποίου, έχει η Ανθή Γουρουντή.

Η παράσταση "H Κόρη της Καταιγίδος", αλλά και η ορχήστρα Libro Coro, απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και η Ανθή δείχνει ενθουσιασμένη. Στον Πειραιά, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, βρίσκει τρόπους να υπηρετεί αυτό που λατρεύει, την μουσική και τον πολιτισμό.

Μαθήτρια της Σοφίας Γιακουμίδου στο πιάνο, της Σόνιας Καραμανιάν στο κλασσικό τραγούδι, και των Ουρανία Ιωαννίδου και Κωνσταντίνου Κορακά στα Θεωρητικά. Μελέτησε μπαρόκ μουσική για πληκτροφόρα δίπλα στην Edith Picht-Axenfeld και Gabby Casadesus. Ασχολείται με το παιδικό τραγούδι και τη λόγια ελληνική μουσική τόσο σε βιωματικό επίπεδο (διδασκαλία, εργαστήρια, παιδαγωγικές εφαρμογές) όσο και στη θεωρητική τους υποστήριξη (εισηγήσεις, ανακοινώσεις, αρθρογραφία, συγγραφή βιβλίων). Βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις "Σύγχρονη Εποχή " και "Κιβωτός".

Από κοντά και η κόρη της Ανθής, η γλυκιά Μικαέλα, η οποία ακολουθεί καλλιτεχνικά, τα ίχνη της μαμάς.

Εμείς, επικοινωνήσαμε μαζί της, μετά το τέλος της πρώτης παράστασης. Συγκινημένη η Ανθή, που η Λήμνος χτύπησε ξανά την πόρτα της, μας δήλωσε ότι η αγάπη της για το νησί, είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, για να συνεχίσει: "Μακάρι να μπορέσουμε, να φέρουμε αντίστοιχες δουλειές και στη Λήμνο. Τώρα ετοιμάζουμε, ένα αφιέρωμα στο Διονύσιο Σολωμό και στη συνέχεια, ένα μουσικό παραμύθι, για μικρούς και μεγάλους".

Όσοι απο σας, βρίσκεστε αυτές τις μέρες στον Πειραιά, θυμηθείτε πως θα ανεβούν ακόμη τρεις παραστάσεις της οπερέτας "Η Κόρη της Καταιγίδος", στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σήμερα Σάββατο 4 Ιανουρίου, αύριο 5 και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στις 21.00 το βράδυ.

Καλή επιτυχία Ανθή. Έχεις τη σκέψη και την αγάπη μας!

 


 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το