Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένας χρόνος χωρίς τον Νίκο Σαμαρά…

banner roots

Ένας χρόνος χωρίς τον Νίκο Σαμαρά…
04.01.2014 | 20:51

Ένας χρόνος χωρίς τον Νίκο Σαμαρά…

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ήταν 4 Ιανουαρίου 2013 όταν το ελληνικό βόλεϊ έχασε εντελώς αναπάντεχα κι απρόσμενα τον Νίκο Σαμαρά -ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πάτησαν στα παρκέ- και βυθίστηκε σε βαρύτατο πένθος. 

Ξαφνικά κι αναπάντεχα μια μέρα σαν κι αυτήν πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο Νίκος Σαμαράς σταμάτησε να βρίσκεται ανάμεσά μας, χτυπημένος από ένα ύπουλο ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. 

Σε ηλικία μόλις 42 ετών ο Νίκος έφυγε από αυτόν τον κόσμο αφήνοντας πίσω του όμως ως κληρονομιά τις αθλητικές επιδόσεις και το ήθος του που τον ακολούθησαν σε κάθε του βήμα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. 

Ο Σαμαράς γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1970 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τη φανέλα της Ορεστιάδας. Με την ακριτική ομάδα μάλιστα έφτασε στην δεύτερη θέση του κυπέλλου συνομοσπονδίας Ευρώπης (1995). Στη συνέχεια μεταπήδησε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης κατακτώντας το 2000 το Κύπελλο Ελλάδας. Συνέχισε στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2002 και έπειτα στην Ορεστιάδα και στην ΑΕΚ, πριν κάνει το μεγάλο βήμα εκτός συνόρων. 

Ιταλία (Φαλκονάρα), Ισπανία (Σεβίλλη), Τουρκία (Φενέρμπαχτσέ) και Ελβετία (Σενουά) οι ευρωπαϊκοί σταθμοί του Έλληνα διαγώνιου. Και στην συνέχεια επιστροφή στα πάτρια και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, για να κλείσει την επαγγελματική του καριέρα στον Μίλωνα. 

Όσο για την καριέρα του με το Εθνόσημο; 160 συμμετοχές με τους Έφηβους με τους οποίους κατέκτησε το 1989 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 263 με την Εθνική ομάδα των ανδρών με την οποία κατετάγη επίσης έκτος το 1994 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Τον τελευταίο καιρό ζούσε στη Λήμνο όπου και είχε αναλάβει σε τοπική ομάδα ρόλο παίκτη-προπονητή. 

Ο Νίκος Σαμαράς παράλληλα με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις είχε καταφέρει να πάρει και το πτυχίο του από το Δημοκρίτειο.

 

Πηγή: sport-fm.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το