Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Tables and Floors: Έκθεση ζωγραφικής των Σώτου Ζαχαριάδη και Μαρίας Παναγιώτου στον Χώρο Τέχνης «Ώχρα Μπλε»

afoi poriazi

Tables and Floors: Έκθεση ζωγραφικής των Σώτου Ζαχαριάδη και Μαρίας Παναγιώτου στον Χώρο Τέχνης «Ώχρα Μπλε»
28.07.2020 | 22:47

Tables and Floors: Έκθεση ζωγραφικής των Σώτου Ζαχαριάδη και Μαρίας Παναγιώτου στον Χώρο Τέχνης «Ώχρα Μπλε»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Tables and Floors. Η συνάντηση δύο εικαστικών δημιουργών με σημείο επαφής ένα από τα πιο προσφιλή θέματα της ζωγραφικής, αυτό της νεκρής φύσης.

Ο Σώτος Ζαχαριάδης και η Μαρία Παναγιώτου συνεκθέτουν στον Χώρο Τέχνης «Ώχρα Μπλε».

Οι σχηματοποιήσεις, η επιπεδότητα, τα δυνατά χρώματα και τα τονισμένα περιγράμματα χαρακτηρίζουν τη νέα ενότητα δουλειάς του Σώτου Ζαχαριάδη. Τραπέζια με νεκρές φύσεις κυριαρχούν σε ελλειπτικά εσωτερικά με διάχυτο το αίσθημα της μοναξιάς, της απομόνωσης ―το τμήμα ενός παραθύρου που ανοίγεται στη θάλασσα εντείνει αυτό το αίσθημα. Εμφανής είναι η προσπάθεια του ζωγράφου να εντάξει τη γραφή στην επιφάνεια των έργων του προσδίδοντας σ' αυτό, μερικές φορές, συμβολική-θρησκευτική διάσταση. Και ταυτόχρονα, να «αφηγηθεί» μικρές προσωπικές ιστορίες στον απόηχο της ζοφερής εξωτερικής συνθήκης και πραγματικότητας, προτάσσοντας το βιωματικό-εξομολογητικό στοιχείο.

Η περιρρέουσα ποιητική ατμόσφαιρα στα έργα της Μαρίας Παναγιώτου ενισχύεται από τις σχεδιαστικές και χρωματικές ποιότητες της ζωγραφικής της. Στις πιο πρόσφατες συνθέσεις της, η θεματική της επικεντρώνεται σε λουλούδια παρουσιασμένα πάνω σε σπαράγματα παλιών πατωμάτων. Πρόκειται για συνθέσεις που επιβάλλονται με την ευαισθησία της απόδοσής τους, τη λεπτότητα και την ακρίβεια των χρωματικών τους τόνων. Η εντύπωση είναι άμεση και γοητευτική, ζωντανή και ρομαντική. Η ζωγράφος, με την ισχυρή περιγραφή και αποτύπωση του συγκεκριμένου, οδηγείται σε μια διαφορετική αντίληψη θέασης και ερμηνείας του, επιζητά να αποκαλύψει αυτό που βρίσκεται κρυμμένο πίσω από την επιφάνεια, να απεικάσει τη ζωτική της σχέση με τον κόσμο και το οικείο περιβάλλον της, σε αντιστοιχία με ψυχικές και συναισθηματικές καταστάσεις.

Γιάννης Μπόλης
Ιστορικός της Τέχνης

ΙNFO:

Εγκαίνια: Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, ώρα 9.00μ.μ

Στο Χώρο Τέχνης «Ώχρα Μπλε» λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας.

Διάρκεια έκθεσης: 4- 30 Αυγούστου 2020

Καθημερινά το πρωί 9.30 - 14.00 και το απόγευμα 18.00 - 21.30. Κυριακή μόνο απόγευμα.

Χώρος Τέχνης «Ώχρα Μπλε», Π. Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος. T/F:+302254 026264, 6976220673. e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://ochrablue.blogspot.gr/, https://www.facebook.com/OchraBlue

ochra blue zaxariadis panagiotou poster

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018