Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η καθηγήτρια του ΓΕΛ Μούδρου Θεοδώρα Λυμπέρη σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα (audio)
ikteo limnou
Η καθηγήτρια του ΓΕΛ Μούδρου Θεοδώρα Λυμπέρη σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα (audio)
27.01.2020 | 20:03

Η καθηγήτρια του ΓΕΛ Μούδρου Θεοδώρα Λυμπέρη σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Human Rights for Beginners» συμμετείχε η εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Μούδρου Θεοδώρα Λυμπέρη, τη διοργάνωση του οποίου είχε αναλάβει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία New Wrinkle σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής καμπάνιας «Free to Speak - Safe to learn» Democratic Schools for All.

Εκατόν είκοσι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη χώρα, οι οποίοι επελέγησαν με αυστηρό τρόπο, συμμετείχαν στο σεμινάριο που ως στόχο έχει την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη διάδοση παιδαγωγικών πρακτικών που προωθούν στο σχολικό περιβάλλον τον δημοκρατικό πολιτισμό, αλλά και την παρακίνησή τους να αντιμετωπίσουν σημαντικά ζητήματα που αναδύονται στο σχολικό περιβάλλον, όπως ο διαπολιτισμικός διάλογος, η βία και ο σχολικός εκφοβισμός, η ισότιμη συμπερίληψη στη σχολική «οικογένεια» του εθνοπολιτισμικά «άλλου» και η ορθή χρήση του διαδικτύου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2020 ενώ η δεύτερη φάση θα λάβει χώρα τον προσεχή Μάιο, στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στη σχολική τάξη, γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Η κ. Λυμπέρη φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, και μίλησε για το εν λόγω πρόγραμμα αλλά και για τις σύγχρονες απαιτήσεις στο σχολικό περιβάλλον εν γένει.

Ακούστε τη συζήτηση στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018