Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δύο Ελληνες στο «Diamond Princess» που βρίσκεται σε καραντίνα | Κικίλιας: Θα επαναπατριστούν

banner roots

Δύο Ελληνες στο «Diamond Princess» που βρίσκεται σε καραντίνα | Κικίλιας: Θα επαναπατριστούν
16.02.2020 | 10:06

Δύο Ελληνες στο «Diamond Princess» που βρίσκεται σε καραντίνα | Κικίλιας: Θα επαναπατριστούν

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Οι δύο Ελληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε «καραντίνα» στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας θα επαναπατριστούν σύντομα, σύμφωνα με το Βασίλη Κικίλια.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η επιχείρηση επαναπατρισμού των δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζεριόπλοιο Diamond Princess.
 
«H επιχείρηση θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΪ.
 
«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας.
 
Ο υπουργός Υγείας δεν αποκάλυψε περισσότερα για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα και έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό 355.
 
«Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.
 
70 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess
Εβδομήντα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας στην Κίνα εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας Κατσουνόμπου Κάτο.
 
Ο υπουργός διευκρίνισε σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη ειδησεογραφική εκπομπή του ιαπωνικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου NHK ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο ανέρχεται πλέον σε 355.
 
«Μέχρι στιγμής, έχουμε υποβάλει σε εξετάσεις συνολικά 1.219 ανθρώπους και 355 αποκαλύφθηκε ότι είναι θετικοί», είπε ο Κατσουνόμπου Κάτο. Από το σύνολο των ανθρώπων που είναι φορείς του COVID-19, οι 73 δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, διευκρίνισε ο ίδιος.
 
Πάνω από 3.700 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα, βρίσκονταν πάνω στο πλοίο που έκανε κρουαζιέρα όταν ένας επιβάτης που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν από εβδομάδες αποκαλύφθηκε πως είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό που εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας. Αυτό το πρώτο κρούσμα ώθησε τις ιαπωνικές αρχές να θέσουν το πλοίο σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα. Έκτοτε, ο αριθμός των κρουσμάτων πάνω σε αυτό δεν σταματά να αυξάνεται.
 
Οι άνθρωποι που εξακριβώνεται πως έχουν μολυνθεί αποβιβάζονται και διακομίζονται σε ειδικά εξοπλισμένα νοσοκομεία. Μπροστά στην επιδείνωση της κατάστασης, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να επαναπατρίσει τους υγιείς υπηκόους των ΗΠΑ σε συντονισμό με τις ιαπωνικές αρχές. Θα επιβιβαστούν σε ειδικές πτήσεις και θα επιστρέψουν στην αμερικανική επικράτεια όπου θα τεθούν σε απομόνωση για 14 ημέρες σε δύο στρατιωτικές βάσεις. Πάνω στο πλοίο απέμεναν χθες Σάββατο περίπου 350 Αμερικανοί υπήκοοι.
 
Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε επίσης χθες ότι θα επαναπατρίσει 330 πολίτες της αυτόνομης περιοχής της Κίνας που βρίσκονται πάνω στο πλοίο, με ειδικές πτήσεις τουλάχιστον ενός μισθωμένου αεροσκάφους.
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το