Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία | Η Βρετανία ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

the roots web banners 06

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία | Η Βρετανία ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία
23.02.2024 | 10:45

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία | Η Βρετανία ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την Πέμπτη περισσότερες από 50 νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενόψει της δεύτερης επετείου της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις στοχεύουν κατασκευαστές όπλων, εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και εμπόρους διαμαντιών και πετρελαίου, και έχουν στόχο να "μειώσουν" το οπλοστάσιο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επιδιώκουν επίσης να αποκόψουν τη χρηματοδότηση του πολέμου της Ρωσίας, περιορίζοντας το εμπόριο μετάλλων, διαμαντιών και ενέργειας - βασικές πηγές εσόδων της Ρωσίας, πρόσθεσε το υπουργείο.

"Η διεθνής οικονομική μας πίεση σημαίνει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά αυτή την παράνομη εισβολή", ανέφερε σε δήλωσή του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

"Οι κυρώσεις μας στερούν από τον Πούτιν τους πόρους που απεγνωσμένα χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του", πρόσθεσε.

Το Σάββατο σηματοδοτεί τη δεύτερη επέτειο της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Περισσότεροι από 10.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση μέχρι στιγμής, ενώ σχεδόν 20.000 ακόμη έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι νέες κυρώσεις που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη στοχεύουν 14 άτομα και επιχειρήσεις που συνδέονται με την κατασκευή πυρομαχικών, όπως συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, πυραύλους και εκρηκτικά, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η κρατική επιχείρηση Σβερντλόφ, η μεγαλύτερη επιχείρηση στη ρωσική βιομηχανία πυρομαχικών.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης σε μια τουρκική εταιρεία που προμηθεύει ηλεκτρονικά είδη στον ρωσικό στρατό, σε τρεις κινεζικές επιχειρήσεις και σε δύο εταιρείες στη Λευκορωσία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει 200 ακόμη αντιαρματικούς πυραύλους Brimstone στην Ουκρανία

Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με άλλους συμμάχους, θα εκπαιδεύσει επιπλέον 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες το πρώτο εξάμηνο του 2024, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εκπαιδεύει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που παρείχε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς και βρετανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Challenger-2.

Φωτ - Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε εργοστάσιο κατασκευής όπλων στην περιοχή Τσελιάμπινσκ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel