Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία | Βαρύς ο φόρος του αίματος για τις ρωσικές δυνάμεις

the roots web banners 06

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία | Βαρύς ο φόρος του αίματος για τις ρωσικές δυνάμεις
23.02.2024 | 10:21

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία | Βαρύς ο φόρος του αίματος για τις ρωσικές δυνάμεις

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η ρωσική υπηρεσία του BBC και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mediazona επιβεβαίωσαν την ταυτότητα περίπου 45.000 Ρώσων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Το θέμα των στρατιωτικών απωλειών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και στις δύο χώρες. Η Ρωσία έχει απαγορεύσει την κριτική για τη σύγκρουση και δεν έχουν δοθεί επίσημα στοιχεία στη δημοσιότητα από το 2022.

"Το BBC, μαζί με την Mediazona και μια ομάδα εθελοντών κατάφεραν να καθορίσουν τα ονόματα 45.123 Ρώσων στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022", αναφέρει το δημοσίευμα.

Συμπεριέλαβε μόνο τα ονόματα των στρατιωτών που αναγνωρίστηκαν δημοσίως σε δεδομένα ανοιχτού κώδικα -κυρίως νεκρολογίες- και προειδοποίησε ότι ο πραγματικός απολογισμός μπορεί να είναι διπλάσιος.

"Τα δύο τρίτα των νεκρών που έχουμε εντοπίσει δεν είχαν καμία σχέση με τον στρατό πριν από την εισβολή: εθελοντές, νέοι που επιστρετεύτηκαν, αιχμάλωτοι και νεοσύλλεκτοι ιδιωτικών εταιρειών", ανέφερε η ρωσόφωνη υπηρεσία του BBC.

(Φωτογραφία: ΑΡΗΣ ΜΕΣΣΙΝΗΣ/AFP) Καταστραμμένα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα παρατάσσονται στο δρόμο της πόλης Μπούτσα, δυτικά του Κιέβου, στις 4 Μαρτίου 2022. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στις 4 Μαρτίου 2022 ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τη δημιουργία μιας έρευνας υψηλού επιπέδου για τις παραβιάσεις που διαπράχθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαφύγει από την Ουκρανία σε γειτονικές χώρες από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή πλήρους κλίμακας στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών στις 4 Μαρτίου 2022.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel