Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Π. Βογιατζής στον FM 100 για τα τάγματα εφόδου στη Λέσβο: «Απαράδεκτη η όποια ανοχή σε ακραία φαινόμενα» (audio)

banner roots

Π. Βογιατζής στον FM 100 για τα τάγματα εφόδου στη Λέσβο: «Απαράδεκτη η όποια ανοχή σε ακραία φαινόμενα» (audio)
06.03.2020 | 18:43

Π. Βογιατζής στον FM 100 για τα τάγματα εφόδου στη Λέσβο: «Απαράδεκτη η όποια ανοχή σε ακραία φαινόμενα» (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει το μήνυμα του πρώην βουλευτή Ν. Λέσβου της ΝΔ, Παύλου Βογιατζή, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να «βάλει τέλος στα τάγματα εφόδου» που δρουν στη Λέσβο.

Ειδικότερα, ο κ. Βογιατζής τονίζει στο μήνυμά του: «Προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε υποχρέωση να λέμε και τα στραβά, σημαντικό μήνυμα: Πρέπει να βάλετε τέλος στα τάγματα εφόδου στην Λέσβο. Πρέπει να υπάρχει η παρουσία του κράτους που να εξασφαλίζει έννομη τάξη. Καλή, πάρα πολύ η φύλαξη των νησιών στην Θάλασσα αλλά δεν τιμά κανένα αυτό που συμβαίνει με τα τάγματα εφόδου».

Σε επικοινωνία που είχε ο FM 100 και η Δέσποινα Βασιλειάδου με τον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, ο ίδιος εξήγησε ότι το μήνυμά του αναφέρεται σε ομάδες ανθρώπων που έχουν αποφασίσει «να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους», με αποτέλεσμα την εμφάνιση πρωτόγνωρων εικόνων για το νησί της Λέσβου. Συγκεκριμένα είπε: «Μετά την έλευση των ΜΑΤ στη Λέσβο για την επιβολή του κλειστού κέντρου, έμειναν κάποιες ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να ελέγχουν τους μετανάστες, τις ΜΚΟ, κάνουν μπλόκα στους δρόμους ανοίγοντας και σπάζοντας αυτοκίνητα. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα σε μια κοινωνία, όπως είναι η ελληνική -πολύ παραπάνω η κοινωνία των νησιών μας».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι στο νησί της Λέσβου κατέφθασαν νεοναζί από τη Γερμανία ή την Αυστρία προς ενίσχυση των εν λόγω ομάδων, με αποτέλεσμα σήμερα να σημειωθούν συμπλοκές σε κεντρικό σημείο του νησιού μεταξύ αριστερών και αναρχικών με τους νεοναζί. «Είναι άλλο πράγμα το να φυλάς τα σύνορά σου για να μην περάσει κανένας ή το πώς διαχειρίζεσαι τους μετανάστες και τους πρόσφυγες κι άλλο πράγμα η αυτοδικία», είπε.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το ποια, κατά τη γνώμη του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με συνέπεια τη δράση ακραίων στοιχείων, ο πρώην βουλευτής δήλωσε: «Το γεγονός που νομίζω ότι λειτούργησε ως εφαλτήριο ήταν η δόξα της νίκης επί των ΜΑΤ. Στη συνέχεια σκέφτηκαν ότι, αφού νικήσαμε τα ΜΑΤ, μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες».

Ο κ. Βογιατζής κατέληξε λέγοντας πως είναι υποχρέωση του κράτους να διαλύσει αυτές τις ομάδες ενώ τέτοιου είδους φαινόμενα πρέπει να καταδικαστούν από όλο το πολιτικό φάσμα. Σημείωσε δε πως ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση έχει εκφράσει καταδικαστική άποψη γι’ αυτά τα γεγονότα ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» οποιαδήποτε ανοχή σε αυτά. Τέλος, αποκάλυψε πως έχει δεχθεί απειλές μετά τη συγκεκριμένη τοποθέτησή του.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην βουλευτής στη Δέσποινα Βασιλειάδου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το