Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νέα κόντρα στο Νοσοκομείο Λήμνου (mp3)
Νέα κόντρα στο Νοσοκομείο Λήμνου (mp3)
02.07.2014 | 14:37

Νέα κόντρα στο Νοσοκομείο Λήμνου (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε αναφορά προς τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, το Υπουργείο Υγείας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου και την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου.

Η κίνηση αυτή, κρίθηκε σκόπιμη από την Ένωση, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου, με αφορμή την αναφορά της Συντονίστριας Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής κ. Βουτσά Αγγελικής, σχετικά με την παρέμβαση εντός του νοσοκομείου του ιδιώτη ιατρού κ. Λούκα Θωμά στο θεραπευτικό της έργο και την απαξιωτική και απάδουσα συμπεριφορά  της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Λυμπέρη Ισμήνης προς το πρόσωπο της και την ιδιότητα της.

Η επιστολή αναφορά αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου συνεδρίασε σήμερα 30/6/2014 με αφορμή την αναφορά της Συντονίστριας Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής κ. Βουτσά Αγγελικής, σχετικά με:

1.     Την παρέμβαση εντός του νοσοκομείου του ιδιώτη ιατρού κ. Λούκα Θωμά στο θεραπευτικό της έργο, και,

2.     Την απαξιωτική και απάδουσα συμπεριφορά  της Αν. Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Λυμπέρη Ισμήνης προς το πρόσωπο της και την ιδιότητα της.

   Αφού ενημερωθήκαμε από την κ. Βουτσά για τα γεγονότα που συνέβησαν στο χώρο των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου και αργότερα στο γραφείο της Αν. Διοικήτριας το απόγευμα της 28ης Ιουνίου 2014, και συζητήσαμε εκτενώς, επισημαίνουμε τα εξής:

1.         Στον πολύπαθο χώρο της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα δε στην εγκαταλειμμένη από το επίσημο κράτος ακριτική Λήμνο, είναι απαράδεκτο να παρακωλύεται ή να λοιδορείται το έργο των ιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι σε αντίξοες επαγγελματικά συνθήκες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Λυπούμαστε πολύ για τη συμπεριφορά του νέου συναδέλφου ιδιώτη γιατρού, ο οποίος μη σεβόμενος ούτε το χώρο του νοσοκομείου, ούτε την πείρα της συναδέλφου του, προσπάθησε με ανάρμοστο τρόπο να παρέμβει στο θεραπευτικό έργο της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής.

2.         Καταδικάζουμε απερίφραστα την στάση της Αν. Διοικήτριας που με την παρουσία της και την προτροπή της γίνεται για άλλη μια φορά προσπάθεια παρέμβασης ιδιώτη γιατρού στη λειτουργία του νοσοκομείου, χωρίς την επιστημονική έγκριση των αρμόδιων οργάνων.

Περισσότερο όμως καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά της προς την Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, της οποίας το έργο με ακατονόμαστες φράσεις φαίνεται ότι προσπάθησε να υποτιμήσει και να απαξιώσει. Και αυτά για μία ιατρό που στηρίζει το νοσοκομείο την τελευταία δεκαπενταετία με αυταπάρνηση και υψηλό επιστημονικό και κοινωνικό ήθος. Τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο διάστημα είναι η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου.

Η στάση της αυτή, όπως και ιδιώτη ιατρού, επειδή δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, αλλά ένα μέρος μιας συνεχόμενης πολιτικής, θεωρούμε ότι πρέπει να καταδικαστεί άμεσα από τους αρμόδιους (ΥΠΕ και ΙΣΛ), γιατί αποτελεί ευθεία επίθεση τόσο στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας στη Λήμνο, όσο και στην αξιοπρέπεια των ιατρών του νησιού».

Στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, “Θέμα και Ανάθεμα”, τοποθετήθηκαν επί του θέματος τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου κ. Δημήτρης Σταυρόπουλος, όσο και ο Στρατιωτικός Ιατρός κ. Θωμάς Λούκας.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο κ. Σταυρόπουλος

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο κ. Λούκας

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018