Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δεν δόθηκε η έγκριση της «Πύλης Εισόδου» στο λιμάνι του Μούδρου

banner roots

Δεν δόθηκε η έγκριση της «Πύλης Εισόδου» στο λιμάνι του Μούδρου
02.07.2014 | 16:56

Δεν δόθηκε η έγκριση της «Πύλης Εισόδου» στο λιμάνι του Μούδρου

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Αρνητική ήταν η απάντηση της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προς το Λιμενικό Ταμείο Λήμνου, το οποίο με αίτημα του ζητούσε τον καθορισμό του λιμανιού στο Μούδρο ως σημείο εισόδου – εξόδου της Χώρας.

Συγκεκριμένα, με επίσημο δελτίο τύπου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, κάνει γνωστό ότι το σχετικό αίτημα για έλεγχο των υποδομών, που είχε τεθεί στη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν εγκρίθηκε, εξαιτίας των ελλείψεων που εντοπίστηκαν.

Ειδικότερα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου συνεχίζοντας τις προσπάθειες καθορισμού του λιμανιού του Μούδρου ως «Πύλης εισόδου» απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να εξεταστούν και καθοριστούν οι προϋποθέσεις και οι απαιτούμενες υποδομές.

Δυστυχώς, η απάντηση στο αίτημα του Λιμενικού Ταμείου θέλει υπερβολικές προϋποθέσεις οι οποίες δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από την υπάρχουσα υποδομή παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος δεν έχει φροντίσει για την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων λιμενικών έργων.

Σε κάθε περίπτωση και γνωρίζοντας την εξέλιξη ανάλογων προσπαθειών σε περιοχές με πολύ υποδεέστερες υποδομές από τις υπάρχουσες στο Μούδρο, περιμένουμε να επανεξεταστεί το αίτημα του Λιμενικού Ταμείου με το ίδιο πνεύμα και διάθεση στήριξης που επιδεικνύει το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και πολιτικοί παράγοντες για την δημιουργία Πυλών Εισόδου σε άλλες περιοχές του Νομού Λέσβου.

Διαβάστε την επίσημη απάντηση που έδωσε η Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εδώ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel