Σύμφωνα με τα προγνωστικά, η αλλαγή θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από τη Δευτέρα 12/10, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη το σκηνικό θα θυμίζει πλέον κανονικό φθινόπωρο.
Η Κυριακή 11/10 θα είναι η τελευταία ημέρα με υψηλές θερμοκρασίες! Αρχικά, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου, με διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις. Ωστόσο, από το απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας τα 5 μποφόρ, με ριπές που ενδέχεται να αγγίξουν τα 55 χιλιόμετρα την ώρα.
Τη Δευτέρα 12/10 έρχονται οι πρώτες βροχές, οι οποίες προβλέπεται να ξεκινήσουν το πρωί και να συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα.
Μάλιστα, τις μεσημβρινές ώρες η πρόγνωση δίνει και πιθανότητα καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει, με τη μέγιστη τιμή της να περιορίζεται στους 20 βαθμούς.
Η μεταβολή θα γίνει ακόμη πιο αισθητή την Τρίτη 13/10, όταν η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Ο ουρανός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, ενώ ασθενείς βροχοπτώσεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα φτάσουν τα 5 μποφόρ, με ριπές έως 55 χιλιόμετρα την ώρα.
Την Τετάρτη 14/10 το κρύο θα γίνει ακόμη πιο αισθητό, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί στους 13 βαθμούς και τη μέγιστη να μην ξεπερνά τους 16.
Βροχή προβλέπεται τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, ενώ στη συνέχεια αναμένονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι, φτάνοντας τα 5 μποφόρ.
Από την Πέμπτη 15/10 διαφαίνεται σταδιακή βελτίωση, με περισσότερα διαστήματα ηλιοφάνειας και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ξανά στους 20 βαθμούς Κελσίου.



























