Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκινάνε οι εργασίες απομάκρυνσης των επικίνδυνων τμήματων στη πρόσοψη του Γαροφαλλίδειου (photos)
Ξεκινάνε οι εργασίες απομάκρυνσης των επικίνδυνων τμήματων στη πρόσοψη του Γαροφαλλίδειου (photos)
01.06.2014 | 23:06

Ξεκινάνε οι εργασίες απομάκρυνσης των επικίνδυνων τμήματων στη πρόσοψη του Γαροφαλλίδειου (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ένα από τα κτίρια που υπέστη ζημιές από το σεισμό της 24ης Μαΐου, είναι και το Γαροφαλλίδειο στο κέντρο της πόλης της Μύρινας.

Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσαν να ναι και χειρότερα, αλλά ευτυχώς η πρόσοψη είναι η μοναδική πλευρά του κτιρίου που αντιμετωπίζει εκτεταμένα προβλήματα. Οι υπόλοιπες, ευτυχώς, άντεξαν.

Παρ όλα αυτά, από την πρώτη στιγμή μετά το σεισμό, έγινε εμφανές ότι χρήζει άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, πάνω σ ένα πολυσύχναστο δρόμο.

Αρχικά υπήρξαν φόβοι, ότι εμπόδιο στην άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων εργασιών θα ήταν για μια ακόμη φορά η ελληνική γραφειοκρατία, αλλά ευτυχώς στην περίπτωση αυτή οι φόβοι διαψεύστηκαν.

Η αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, έδωσε γρήγορα την έγκριση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αυτό με τη σειρά του, με απευθείας ανάθεση παραχώρησε σε εργολάβο, το έργο για τη μείωση της επικινδυνότητας στο Γαροφαλλίδειο.

Έτσι, χθες Σάββατο, έγινε η υποστήλωση στην πρόσοψη, τοποθετήθηκε στο σημείο προστατευτικό και αύριο Δευτέρα, θα ξεκινήσει η διαδικασία της καθαίρεσης των σαθρών και επικίνδυνων σημείων της τοιχοποιίας.

Θυμίζουμε, ότι το Γαροφαλλίδειο, έχει χαρακτηριστεί ως «Μνημείο» και προστατεύεται ως «χαρακτηριστικό δείγμα κτηρίου της μεταπολεμικής περιόδου».

Με το κτίριο αυτό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σκοπεύει να καλύψει την επιτακτική ανάγκη ύπαρξης μεγάλων αιθουσών διδασκαλίας στο νησί, ενώ πρόσφατα παραδόθηκε και η οριστική μελέτη για την επισκευή και διαρρύθμιση του κτιρίου.

Στόχος είναι το νέο κτίριο να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στα τέλη του 2015.

 


 

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018