Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Η ανάπτυξη της ελαιοκομίας στο επίκεντρο της τελευταίας ενημερωτικής ομιλίας στο Δ. ΙΕΚ

the roots web banners 06

Λήμνος: Η ανάπτυξη της ελαιοκομίας στο επίκεντρο της τελευταίας ενημερωτικής ομιλίας στο Δ. ΙΕΚ
24.01.2024 | 14:44

Λήμνος: Η ανάπτυξη της ελαιοκομίας στο επίκεντρο της τελευταίας ενημερωτικής ομιλίας στο Δ. ΙΕΚ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ομιλία στις εγκαταστάσεις του Δ. ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ από τον κ. Ιωάννη Μαντέλλο στους σπουδαστές του Γ εξαμήνου του τμήματος "Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας" του ΙΕΚ, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος "Πρακτική Εφαρμογή της Ειδικότητας" και στους σπουδαστές του Β΄ Εξαμήνου του τμήματος "Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας".

Η ομιλία ξεκίνησε με χαιρετισμό και ευχαριστίες της Διευθύντριας του Δ.ΙΕΚ Λήμνου, κας Ιουλίας Λυγδά προς τον κο Μαντέλλο για την άμεση θετική απάντησή του στην πρόσκληση για την παρουσίαση του σύγχρονου ελαιοτριβείου, που διατηρεί στα Τρίκαλα. 

Ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου ανέπτυξε στους σπουδαστές την σημερινή κατάσταση που παρουσιάζει ο κλάδος της ελαιοκομίας στο νησί, αλλά και παγκοσμίως.  

Έκανε αναφορά στις διάφορες ποικιλίες του θρεπτικού καρπού της ελιάς, το κλίμα που ευδοκιμεί το δέντρο της ελιάς και την φροντίδα που χρειάζεται για να καρπίσει.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαδικασίες ίδρυσης ενός ελαιοτριβείου, το φόρτο εργασίας και τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός ελαιοτριβείου. Τέλος έγινε αναφορά και στις διάφορες πιστοποιήσεις και  την νομοθεσία που πρέπει να ακολουθείται από τα ελαιοτριβεία. 

Η Διεύθυνση του Δ. ΙΕΚ ευχαριστεί θερμά τον κ. Ιωάννη Μαντέλλο για την συνεργασία και το μοίρασμα της εμπειρίας του ως ιδιοκτήτη της επιχείρησής του στους σπουδαστές του ΙΕΚ. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel