Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: «Για τα προβλήματα του Ρουσσοπουλίου και του Μούδρου»

the roots web banners 06

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: «Για τα προβλήματα του Ρουσσοπουλίου και του Μούδρου»
20.08.2021 | 21:22

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: «Για τα προβλήματα του Ρουσσοπουλίου και του Μούδρου»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Ρουσσοπούλι και ο Μούδρος.

Όπως αναφέρεται:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 19 Αυγούστου το Ρουσσοπούλι και συζήτησαν με τον πρόεδρο του χωριού και με κατοίκους, για τα προβλήματα του χωριού.

Ο πρόεδρος ανέφερε ως σημαντικό πρόβλημα, το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης και την ποιότητα του νερού (δεν είναι πόσιμο), κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όποτε χρησιμοποιείται και δεύτερη γεώτρηση για να υπάρχει επάρκεια σε νερό. Επίσης ανέφερε το πρόβλημα με την απουσία καθαρισμού των ρεμάτων και κυρίως αυτού που είναι μέσα στο χωριό, καθώς και τα προβλήματα με τα εγκαταλειμμένα ετοιμόρροπα σπίτια που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των διερχομένων, τα ακαθάριστα οικόπεδα που αποτελούν κίνδυνο για εστίες πυρκαγιάς το καλοκαίρι και την απουσία καθαρισμού του νεκροταφείου του χωριού που έχει περιέλθει στην ευθύνη του Δήμου.

Επίσης ανέφερε την ανάγκη της επισκευής και επίστρωσης με υλικό 3Α του δρόμου από το Ρουσσοπούλι στο Κέρος. Έργο σημαντικό για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των κατοίκων και επισκεπτών του χωριού στην παραλία του Κέρους.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μούδρου.

Ο πρόεδρος ανέφερε επίσης το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού, το πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχομένων σπίτια κυρίως σε περίπτωση σεισμού, καθώς και την ανάγκη ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς την παραλία της Χαβούλης που αποτελεί τόπο επίσκεψης πληθώρας επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και του δημοτικού χωματόδρομου μπροστά από το λιμεναρχείο – ναυτικό κλιμάκιο. Το πρόβλημα της καθυστέρησης της τοποθέτησης των αποδυτηρίων στο καινούργιο γήπεδο του Μούδρου, ώστε να προλάβει η ομάδα να το χρησιμοποιήσει με την έναρξη του φετινού τοπικού πρωταθλήματος.

Επίσης διατύπωσε το αίτημα στάθμευσης στο ιατρείο του Μούδρου κλιμακίου του ΕΚΑΒ, τουλάχιστον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο πληθυσμός της ανατολικής Λήμνου αυξάνεται λόγω τουρισμού και υπάρχει ανάγκη γρήγορης και έγκαιρης παρέμβασης σε περίπτωση ατυχήματος ή βαριάς νόσησης κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Καλούμε τον Έπαρχο και την περιφερειακή αρχή να φροντίσουν για των καθαρισμό των ρεμάτων τόσο στο Ρουσσοπούλι, όσο και σε ολόκληρο το νησί, καθώς και για την επισκευή και συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Ρουσσοπούλι – Κέρος (επίστρωση με υλικό 3 Α) και την ασφαλτόστρωση του δρόμου Μούδρου – παραλία Χαβούλη.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να φροντίσει για την επίσπευση του προγράμματος τοποθέτησης φίλτρων για τον καθαρισμό του νερού, ώστε αυτό να καταστεί πόσιμο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ρουσσοπουλίου και του Μούδρου. Να διευρυνθεί αυτό το πρόγραμμα ώστε να τοποθετηθούν ανάλογα φίλτρα στα δίκτυα ύδρευσης και όποιων άλλων χωριών το νερό δεν είναι πόσιμο. Να φροντίσει για τη χαρτογράφηση και αλλαγή του παλαιού δικτύου ύδρευσης του Ρουσσοπουλίου, (η τεχνολογία σήμερα παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία) και την επισκευή και συντήρηση όπου αυτό χρειάζεται. Να φροντίσει για την κατεδάφιση όλων των εγκαταλελειμμένων και ετοιμόρροπων κτιρίων στο Ρουσσοπούλι, το Μούδρο και σε ολόκληρο το νησί. Μέχρι τώρα, ελάχιστες τέτοιες περιπτώσεις έχουν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ, όπως φαίνεται, υπάρχουν και άλλες πολλές. Να φροντίσει για τον καθαρισμό των οικοπέδων και των νεκροταφείων που έχουν περιέλθει στην ευθύνη του Δήμου. Να φροντίσει για την ασφαλτόστρωση του τμήματος του δημοτικού δρόμου μπροστά από το λιμεναρχείο - ναυτικό κλιμάκιο του Μούδρου. Να φροντίσει για την επίσπευση της τοποθέτησης αποδυτηρίων στο καινούργιο γήπεδο του Μούδρου.

Κατανοούμε ότι για τις παραπάνω ενέργειες χρειάζονται επιπλέον προσωπικό και κονδύλια, γι αυτό καλούμε την περιφερειακή και τη δημοτική αρχή να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και άλλων ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού, καθώς και πρόσθετη χρηματοδότηση από τα κονδύλια που χρωστούν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις στους Δήμους και στις περιφέρειες».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel