Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου για τα έργα στον αύλειο χώρο του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μύρινας

the roots web banners 06

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου για τα έργα στον αύλειο χώρο του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μύρινας
07.12.2021 | 19:16

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου για τα έργα στον αύλειο χώρο του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μύρινας

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λήμνου κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου με θέμα την πορεία της διαδικασίας επισκευής και συντήρησης του αύλειου χώρου του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μύρινας.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης:

«Μέχρι σήμερα, παραμένει ανολοκλήρωτο το έργο της επισκευής και συντήρησης του αύλειου χώρου του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μύρινας, μην επιτρέποντας την πλήρη χρήση του από τους μαθητές των σχολείων και εγκυμονώντας κινδύνους ατυχημάτων.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που εντάσσεται στο έργο "συντήρηση σχολικών κτηρίων του Δήμου Λήμνου", καθώς και οι 2 παρατάσεις που δόθηκαν, καθορίστηκαν από 6 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λήμνου, (πρακτικά συνεδριάσεων 29/2019, 4/2020, 29/2020, 17/2021 και 2 πρακτικά με αριθμό 31/2021), για το περιεχόμενο των οποίων ούτε ζητήθηκε η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ούτε καν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η μόνη απόφαση που ήρθε ονομαστικά, εκ των υστέρων, ήταν αυτή της έγκρισης της πρώτης παράτασης των εργασιών του έργου. Ήταν μια από τις 239 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του πρώτου εξαμήνου του 2021, για το περιεχόμενο των οποίων ο κάθε δημοτικός σύμβουλος έπρεπε να ψάξει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ μέσα σε 4 ημέρες από την πρόσκληση έγκρισης πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό, ότι στα 2 χρόνια λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής, πρώτη φορά έρχεται για έγκριση των πεπραγμένων της από το Δημοτικό Συμβούλιο ένα εξάμηνο, αυτό του Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2021.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την κριτική μας προς την κυβέρνηση στο θέμα των οικονομικών επιτροπών η σύνθεση των οποίων δεν αντιστοιχεί στην εκπροσώπηση και τη δύναμη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και οι αρμοδιότητες που της έχουν δοθεί υποκαθιστούν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και το ρόλο των δημοτικών συμβουλίων. Για το λόγο αυτό άλλωστε, καταψηφίσαμε και τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής.

Με δεδομένο ότι στις 30/11/2021 έληξε και η δεύτερη παράταση του έργου για την επισκευή και συντήρηση του αύλειου χώρου του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μύρινας που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος

  • Δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή νέα παράταση και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο;
  • Προτίθεται να φέρνει προς έγκριση και έγκαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής;».
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το