Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Μαγνήτης» η Λήμνος για τους Εβρίτες

the roots web banners 06

«Μαγνήτης» η Λήμνος για τους Εβρίτες
26.06.2020 | 20:57

«Μαγνήτης» η Λήμνος για τους Εβρίτες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Της Κικής Ηπειρώτου

Έντονο ενδιαφέρον για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί της Λήμνου, καταγράφεται στα τουριστικά πρακτορεία του Έβρου, με τις κρατήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να είναι ήδη πολλές.

Η απευθείας σύνδεση του Έβρου με το νησί, που έτσι κι αλλιώς προτιμούσαν οι κάτοικοι της περιοχής μας, αλλά και οι χαμηλές τιμές των εισιτηρίων, αποτελούν δέλεαρ για αρκετό κόσμο που ίσως είχε βγάλει από το μυαλό του κάποια απόδραση για το φετινό, δύσκολο καλοκαίρι.

Τα δρομολόγια της Ζante Ferries ξεκίνησαν πριν περίπου δύο εβδομάδες και συνδέουν την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη με τη Λήμνο 3 φορές την εβδομάδα. Από Αλεξανδρούπολη για Λήμνο, το ταξίδι διαρκεί 5 ώρες, ενώ το εισιτήριο είναι στα 15,50 ευρώ η απλή μετάβαση για κάθε επιβάτη και 50,50 ευρώ για το αυτοκίνητο. 

Όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Κασαπίδης, ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε στη Λήμνο, το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» είναι ένα γρήγορο πλοίο, με πολύ προσεγμένους χώρους και ευγενικό προσωπικό, με αποτέλεσμα η όλη εμπειρία να είναι πολύ ευχάριστη. 

Επιπλέον, το ίδιο το νησί είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός ιδιαίτερα για οικογένειες, μακριά από τη βαβούρα των κοσμικών νησιών, αλλά και για οποιονδήποτε αναζητά ηρεμία και ξεκούραση σε έναν τόπο με όμορφες παραλίες, διαμονή και επιλογές για όλα τα βαλάντια. 

«Η απευθείας σύνδεση της περιοχής μας με το νησί είναι κάτι πολύ δελεαστικό», λέει ο κ. Κασαπίδης, «μέχρι πρότινος έπρεπε να μεταβεί κανείς ως την Καβάλα και να ταξιδέψει άλλες 4,5 ώρες με το πλοίο. Ενώ τώρα, σε 5 ώρες κατευθείαν από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και σε 3 από τη Σαμοθράκη, μπορεί να είναι κανείς στη Λήμνο».

Αναφορικά με το αν θα υπάρξει αμφίδρομη επισκεψιμότητα κι αν θα υποδεχθεί και ο Έβρος επισκέπτες από τη Λήμνο φέτος το καλοκαίρι, ο κ. Κασαπίδης εμφανίζεται επιφυλακτικός. 

«Εκτιμώ πως επειδή στο συγκεκριμένο νησί, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων ζει από τον τουρισμό, είναι πολύ δύσκολο να αφήσουν την εργασία τους για να κάνουν διακοπές στα μέρη μας. Ίσως προς το τέλος της σεζόν και προτού ολοκληρωθούν τα δρομολόγια να υπάρξει κάποια επισκεψιμότητα». 

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη κίνηση για φέτος το καλοκαίρι, ο κ. Κασαπίδης σημειώνει πως υπάρχουν πακέτα κυρίως για Κυκλάδες, για μεμονωμένους πελάτες, ενώ οι εκδρομές θα είναι λιγότερες.

 

Πηγή: gnomionline.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel