Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εβρος: Νέο επεισόδιο, πυροβολισμοί και ρίψη φωτοβολίδας από την τουρκική πλευρά

banner roots

Φωτογραφία: Eurokinissi Φωτογραφία: Eurokinissi
01.05.2020 | 18:41

Εβρος: Νέο επεισόδιο, πυροβολισμοί και ρίψη φωτοβολίδας από την τουρκική πλευρά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στον Εβρο μετά από διπλή τουρκική πρόκληση με πυροβολισμούς στον αέρα και ρίψη φωτιστικής φωτοβολίδας.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 22:10 στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο, όταν δύο φουσκωτά της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής με τέσσερις επιβαίνοντες (δύο σε κάθε λέμβο) άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα, χωρίς ωστόσο να στοχεύουν τους Έλληνες συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς που τους παρακολουθούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο φουσκωτά δεν έφεραν φωτεινές ενδείξεις και έπεσαν στο νερό από την τουρκική όχθη και κινήθηκαν μέσα στο σκοτάδι προς τα βόρεια προχώρησαν στους πυροβολισμούς και στη ρίψη φωτιστικής φωτοβολίδας και στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν.
Ωστόσο η προκλητικότητα από την τουρκική πλευρά συνεχίστηκε και δύο ώρες μετά, όταν μία τουρκική λέμβος με δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι επίσης άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

Η ελληνική πλευρά παραμένει σε επιφυλακή και παρακολουθεί τις κινήσεις της τουρκικής χωρίς να υπάρχει λόγος για απάντηση στις συνεχείς προκλήσεις. Ωστόσο τα συγκεκριμένα επεισόδια επιβεβαιώνουν πως παρά την αποχώρηση των μεταναστών από τα σύνορα του Εβρου, η Αγκυρασ επιμένει στο παιχνίδι των προκλήσεων.

Πυροβολισμός εναντίον Γερμανών αξιωματικών στον Εβρο την Τρίτη

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα, Τούρκοι στρατιώτες στόχευσαν Γερμανούς αξιωματικούς στον Εβρο και πυροβόλησαν. Όπως σημειώνεται, υπήρξε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός όπως προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων Frontex, το οποίο είδε το Spiegel.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το