Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λήμνος αγκάλιασε τον Ποιμενάρχη της (photos & videos)

banner roots

Η Λήμνος αγκάλιασε τον Ποιμενάρχη της (photos & videos)
14.11.2019 | 14:25

Η Λήμνος αγκάλιασε τον Ποιμενάρχη της (photos & videos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (14/11), στη Λήμνο η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου Γ’.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας Μύρινας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, κληρικών, αρχών του νησιού και πλήθους κόσμου.

Παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Σε μήνυμά του ο κ. Διαματάρης τόνισε: «Η Λήμνος σήμερα αγκαλιάζει τον νέο της πνευματικό πατέρα, τον νέο της εκκλησιαστικό ηγέτη, τον νέο της Μητροπολίτη, τον κ. Ιερόθεο, και τον αγκαλιάζει γιατί αισθάνθηκε ήδη τη ζεστασιά της δικής του αγκαλιάς».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελός Βλάττας-Λαμπρινός, ενώ εκ μέρους του Ιερού Κλήρου τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο π. Αντώνιος Γιουρνάρας. Μετά το πέρας των χαιρετισμών τον νέο Μητροπολίτη Λήμνου προσφώνησε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος. «Σήμερα είναι όντως μια μεγάλη ημέρα για το νησί, διότι έχουμε κοντά μας τον νέο Ποιμενάρχη της Λήμνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιάκωβος.

Αμέσως μετά, ακολούθησε ο Επιβατήριος λόγος του νέου Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου Γ΄, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την ουσιαστική παρουσία τους, γεγονός που δείχνει πόσο αγαπούν την Λήμνο. Απηύθυνε προσκλητήριο συμπόρευσης και δημιουργίας στους κληρικούς και τους πιστούς των ακριτικών νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Δήλωσε τον σεβασμό του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την κατ’ ανατολάς Μητέρα Εκκλησία μας όπως είπε, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και τους αρχιερείς που τον τίμησαν με την ψήφο του, αλλά και με την παρουσία τους στην ενθρόνισή του. Ο κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε ακόμη τους δεκάδες κληρικούς της γεννέτειράς του Σπετσών και Ύδρας, του Ιλίου, της Κηφισιάς και του Μαρκόπουλου, όπου υπηρέτησε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος μίλησε για το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του, αλλά και για τη σημασία της γεωγραφικής θέσης της επαρχίας του ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και το Άγιο Όρος. «Οι τόποι μας δεν είναι τυχαίοι αξίζουν πολλά» είπε και εξήρε την δύναμη και το σθένος τόσο των κατοίκων των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, αλλά και όσους έχουν φύγει στην διασπορά και συνεχίζουν να μεγαλουργούν.

Τόνισε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, αλλά και για την μελλοντική ανάπτυξη του τόπου. Ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει στο νησί μοναστήρι, καθώς η Μητρόπολη Λήμνου είναι η μόνη από τις επαρχίες στην Ελλάδα που στερείται κάποιας μοναστικής αδελφότητας. Πρέπει να προτάξουμε την πίστη στον Θεό για να καλύψουμε τις ανισότητες είπε ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου θέτοντας το πλαίσιο και καλώντας τους κληρικούς και τους πιστούς να χαράξουν από αύριο τον δρόμο για την ποιμαντορία των δυο νησιών. Σας προσκαλώ να συμπορευθούμε είπε ο κ. Ιερόθεος και διαβεβαίωσε ότι στο πρόσωπο τους θα συναντούν τον φιλόστοργο πατέρα και αδελφό.

Τέλος, στην τελετή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου παρέστησαν δεκάδες μητροπολίτες, ο Μέγας Πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Ανδρέας, δεκάδες κληρικοί από την γεννέτειρά του Ύδρα, Μητροπόλεις στην Αττική και αγιορείτες μοναχοί. Πολυπρόσωπη ήταν η παρουσία από τη Λήμνο και τον Άη Στράτη.

Με πληροφορίες από romfea.gr και orthodoxia.info.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel