Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τάσος Μαντής: Ο κορυφαίος σεφ του βραβευμένου με αστέρι Michelin «Hytra» φέρνει τη Λήμνο στο τραπέζι!

the roots web banners 06

Τάσος Μαντής: Ο κορυφαίος σεφ του βραβευμένου με αστέρι Michelin «Hytra» φέρνει τη Λήμνο στο τραπέζι!
28.09.2019 | 13:32

Τάσος Μαντής: Ο κορυφαίος σεφ του βραβευμένου με αστέρι Michelin «Hytra» φέρνει τη Λήμνο στο τραπέζι!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει στα μενού κορυφαίων εστιατορίων της χώρας να φιγουράρουν πιάτα με πρώτη ύλη τα μοναδικά προϊόντα της Λήμνου. Η λήμνια γη προσφέρει απλόχερα ποιοτικές γεύσεις και αυτό το γνωρίζουν καλά οι διακεκριμένοι Έλληνες σεφ, όπως ο Τάσος Μαντής.

Ο κοσμοπολίτης σεφ που διακρίθηκε με αστέρι Michelin στο εντυπωσιακό εστιατόριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών «Hytra» (Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα), επιμελείται και προτείνει μια σύγχρονη κουζίνα με ελληνικές πρώτες ύλες και ευρηματικούς συνδυασμούς. Ανάμεσα στα πιάτα του, εμείς ξεχωρίσαμε το Βοδινό Short Rib με πρωταγωνιστή τα ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου, κρεμμυδάκια σε μπύρα και μαύρο σκόρδο.

Δείτε την ανάρτηση του διάσημου σεφ στο Instagram:

aspromytika limnou mantis

Ο Τάσος Μαντής ξεκίνησε μαγειρικά από την Ελλάδα ως βασικό μέλος της ομάδας του «Funky Gourmet» και αφού περιηγήθηκε σε βραβευμένες ευρωπαϊκές κουζίνες – στο θρυλικό «Hof Van Cleve» του Peter Goossens στις Βρυξέλλες (3 αστέρια Michelin), στο «Geranium» στην Κοπεγχάγη (3 αστέρια Michelin), στο «Frantzen» στην Στοκχόλμη (3 αστέρια Michelin), επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναλάβει το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο «Hytra».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το