Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Το «Αρχαίο Πένταθλο» αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις (photos & video)
Λήμνος: Το «Αρχαίο Πένταθλο» αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις (photos & video)
17.07.2019 | 19:18

Λήμνος: Το «Αρχαίο Πένταθλο» αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις (photos & video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7), στο ξενοδοχείο «Διαμαντίδης», εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στη διεθνή αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση «ΛΗΜΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ 2019», που διεξάγεται στο νησί του Ηφαίστου από τις 16 έως τις 18 Ιουλίου.

Τη συνέντευξη συντόνιζε η δημοσιογράφος Κατερίνα Φίκαρη από το γραφείο Τύπου του Δήμου Λήμνου, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο «Ηφαιστία» και την Αθλητική Ένωση Λήμνου και με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Παρόντες ήταν οι αρχηγοί των συμμετεχουσών ομάδων από την Ελλάδα (Λήμνο και Λέσβο), την Κύπρο, την Ιταλία και τη Σερβία.

Κατά την τοποθέτησή τους όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία. Χαρακτηριστική είναι, όπως είπαν, η χαρά και η ανυπομονησία των παιδιών που συμμετέχουν, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να ανταποδώσουν τη θερμή φιλοξενία στον τόπο τους με κάποια αντίστοιχη διοργάνωση. Ζήτησαν τη στήριξη του κόσμου και ευχήθηκαν το «Αρχαίο Πένταθλο» της Λήμνου να γίνει ακόμη πιο γνωστό με τη συμμετοχή περισσότερων χωρών.

Μάλιστα, ο αρχηγός της ομάδας της Λέσβου ανέφερε ότι θα επιδιώξει τον επόμενο χρόνο να συμμετάσχει και ομάδα απο τα παράλια της Τουρκίας καθώς έχει φιλικές σχέσεις με τον δήμαρχο της περιοχής.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας της Λήμνου κ. Καρύδης, εξέφρασε μεταξύ άλλων την επιθυμία του, στο μέλλον να γίνει πραγματική αναβιώση του αρχαίου πεντάθλου -ο κάθε αθλητής θα κάνει και τα 4 αθλήματα και σε περιπτωση ισοπαλιάς ο νικητής να αναδεικνύεται απο την πάλη.

Τέλος, ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο αρχηγός της ομάδας τη Σερβίας πρόσφερε ως δώρο στους δημοσιογράφους μια μπλούζα της ομάδας του ενώ ο ίδιος κρατούσε ένα καπέλο που έγραφε στα σερβικά την ονομασία της περιοχής του και «Λήμνος 2019».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

 

Φωτογραφίες - βίντεο: Παναγιώτης Σκαπέτης

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018