Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Άνοιξε η αυλαία του 5ου Αρχαίου Πεντάθλου Λήμνου (photos + video)

banner roots

Άνοιξε η αυλαία του 5ου Αρχαίου Πεντάθλου Λήμνου (photos + video)
17.07.2019 | 10:04

Άνοιξε η αυλαία του 5ου Αρχαίου Πεντάθλου Λήμνου (photos + video)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Άνοιξε η αυλαία του 5ου Αρχαίου Πεντάθλου Λήμνου , με την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 16 Ιουλίου, με τη συμμετοχή των ομάδων της Λήμνου, της Λέσβου, των Περβολιών της Κύπρου, της Τρεμετζίνα της Ιταλίας και της Πόζεγκα της Σερβίας.

Τα μέλη των ομάδων ξεκίνησαν από το Δημαρχείο και διέσχισαν την αγορά της Μύρινας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και των χορευτών του ΓΑΣ Μύρινας, οι οποίοι φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές της Λήμνου, ενώ στην ομάδα Κύπρου δύο αθλητές ντύθηκαν με τις κυπριακές παραδοσιακές στολές.

Η παρέλαση έφθασε στην Προϊστορική Μύρινα, όπου ο Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη του Αρχαίου Πεντάθλου, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους αρχηγούς των ομάδων, τον πρώην Δήμαρχο Λένο κ. Τζιοβάνι Μπότα, την διευθύντρια του Σχολείου "Emilija Ostojić" στην Πόζεγκα της Σερβίας κα Μιριάνα Βασίλεβιτς, τον Αντιδήμαρχο Λέσβου κ. Θεόδωρο Στεργίου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Περβολιών της Κύπρου, κ. Κωνσταντίνο Τίγγη και τον προπονητή του τμήματος Στίβου της ΑΕΛ Λήμνου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Αρχαίου Πεντάθλου κ. Νίκο Καρύδη.

Τον όρκο του αθλητή εκφώνησε η αθλήτρια από τη Λέσβο Μιχαέλα Φυρίγου, ενώ τον όρκο του κριτή εκφώνησε η κ. Λία Κραβαρίτη συνοδευόμενη από τον κ. Γρηγόρη Παπακανάκη, επίσης κριτή.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Αθηνά Τζαννέτου Γιαρμαδούρου, ενώ η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά με τραγούδια διεθνούς ρεπερτορίου από τις μαθήτριες του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, οι οποίες τα ερμήνευσαν με τη συνοδεία κιθάρας και γιουκαλίλι και εισέπραξαν τον ενθουσιασμό του κοινού για την εξαιρετική τους ερμηνεία και εκτέλεση των τραγουδιών.

Το Αρχαίο Πένταθλο Λήμνου συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου, στο Κοντοπούλι, οπου οι αθλητές θα αγωνιστούν στα αθλήματα του δισκου και του ακοντισμού στην παραλία της Ηφαιστίας, ενώ στον χώρο θα τελεστεί δρώμενο, με συμβολικο χαρακτήρα και αναφορά στην ιστορικότητα της περιοχής. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι απονομές στην πλατεία του Κοντοπουλίου, ενώ θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή της τοπικής χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου, τοπικοί χοροί των ομάδων που συμμετέχουν στο Αρχαίο Πένταθλο και άλλες εκπλήξεις.

 

Φωτό | Βίντεο: Μαρία Παπαζήση

Φωτό: Δήμος Λήμνου 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το