Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Α. Διαματάρης: Το who is who του Λημνιού υφυπ. Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας
08.07.2019 | 20:54

Α. Διαματάρης: Το who is who του Λημνιού υφυπ. Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Της Νεφέλης Λυγερού

Υφυπουργός Εξωτερικών επιφορτισμένος με θέματα Απόδημου Ελληνισμού είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, Αντώνης Διαματάρης.

Έχοντας δώσει πνοή στον «Εθνικό Κήρυκα», την πλέον δημοφιλή ομογενειακή εφημερίδα από το 1979, έλκει την καταγωγή του από το χωριό Θάνος της Λήμνου. Το 1968 μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1977 αποφοίτησε από το περίφημο πανεπιστήμιο Columbia. 

Δυο χρόνια αργότερα αγοράζει το 100% των μετοχών της εκδοτικής εταιρείας του «Εθνικού Κήρυκα».Το 1982 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα The National Herald. Έχει τιμηθεί με το Παράσημο του Φοίνικα από την Ελληνική Δημοκρατία. Μια άλλη σημαντική διάκριση είναι από τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του «Εθνικού Κήρυκα». 

Ενδεικτικό της συνεισφορας του είναι ότι η πόλη της Νέας Υόρκης μετονομάζει την οδό μπροστά στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» σε «Εθνικός Κήρυξ - Νational Herald Way». Μέχρι σήμερα ζούσε με την οικογένειά του, τη σύζυγό του Λίτσα, την κόρη του Βανέσσα και τον γιο του Ηρακλή στη Νέα Υόρκη.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018