Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γ. Μπουρνούς στον FM 100 για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Προχωράμε σε ανασυγκρότηση και αποτελεσματική αντιπολίτευση» (audio)

banner roots

Γ. Μπουρνούς στον FM 100 για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Προχωράμε σε ανασυγκρότηση και αποτελεσματική αντιπολίτευση» (audio)
08.07.2019 | 20:26

Γ. Μπουρνούς στον FM 100 για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Προχωράμε σε ανασυγκρότηση και αποτελεσματική αντιπολίτευση» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στον FM 100 φιλοξενήθηκε σήμερα ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος μιλώντας στη Δέσποινα Βασιλειάδου, σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα για το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουρνούς: «Τώρα έχουμε δύο βασικά καθήκοντα: πρώτον να υπερασπιστούμε τις θετικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε πολύ δύσκολες συνθήκες και δεύτερον να το πράξουμε αυτό αποτελεσματικά. Να κάνουμε αποτελεσματική προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι σε ένα πολύ σκληρό κυβερνητικό πρόγραμμα –όπως εμείς το αξιολογούμε».

Και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται μια άμεση ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίον ο ελληνικός λαός χθες ναι μεν δεν έδωσε εντολή εξουσίας, αλλά του έδωσε ένα σημαντικότατο 31,5%. Να θυμηθούμε ότι τα δύο άλλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κατέληξαν μετά τη διαχείριση μνημονίου στο 19% και στο 5% αντίστοιχα».

«Δεν έχουμε ούτε στρατηγική ήττα, για την οποία μας μίλαγαν τα στελέχη της ΝΔ, ούτε ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία είχε μιλήσει ο κ. Λοβέρδος του ΚΙΝΑΛ. Έχουμε καθαρή επικράτηση της ΝΔ με αυτοδυναμία, και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, αλλά από κει και πέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανασυγκροτηθεί από σήμερα από μια καλή βάση του 31,5%, ούτως ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», κατέληξε ο κ. Μπουρνούς.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δήλωσε: «Δώσαμε την εκλογική μάχη με πείσμα και χαμόγελο, κυνηγώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αρνητική έκβαση των Ευρωεκλογών.

Θέλω κατ' αρχάς να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας, που τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έδωσαν ακούραστα, αισιόδοξα και συλλογικά την τρίτη εκλογική μάχη μέσα σε ένα μήνα. Παρά τη δύσκολη συνθήκη, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και μαζί με αυτούς, να ευχαριστήσω εξ ίσου θερμά τους εκατοντάδες φίλους και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, που, χωρίς να είναι μέλη του, έδωσαν κι αυτοί τη μάχη με την ίδια αποφασιστικότητα. Η στήριξή τους ήταν υπερπολύτιμη. Ο ελληνικός λαός πήρε τις αποφάσεις του και είναι απόλυτα σεβαστές. Η ΝΔ είναι ο ξεκάθαρος νικητής των εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αντίπαλοι μας είχαν ποντάρει στην στρατηγική ήττα, ακόμη και την ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός διέψευσε τους ευσεβείς πόθους τους. Με ισχυρή βάση το 31,5%, θα υπερασπιστούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, που έγιναν πράξη παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Γιατί είναι παραπάνω από σαφές, ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι εχθρικό προς τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της κοινωνικής πλειοψηφίας, που πλήρωσε το κόστος της κρίσης. Αυτόν τον κόσμο δεν θα τον αφήσουμε απροστάτευτο απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση στα δικαιώματά του.

Στο Νομό μας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε το ίδιο ποσοστό (29%) και άνοδο σε απόλυτο αριθμό ψήφων, σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015 και παρά την ειδική συνθήκη της προσφυγικής / μεταναστευτικής κρίσης. Η απόπειρα γνωστών τοπικών κύκλων για εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη διασπορά του μίσους, του φόβου και του ψέματος, έπεσε στο κενό.

Την επόμενη περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και πανελλαδικά θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις για την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνσή του. Ήρθε η ώρα να αντιστοιχηθούμε με την κοινωνική μας απήχηση: να αγκαλιάσουμε όλον εκείνο το αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο που μας στήριξε και μας στηρίζει ενεργά, και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Σε όλη αυτή τη νέα προσπάθεια θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις, ως βουλευτής του Νομού Λέσβου. Ευχαριστώ τον καθέναν και την καθεμία που, ενισχύοντας το ΣΥΡΙΖΑ, με εμπιστεύτηκε. Δεσμέυομαι να κάνω ό,τι μπορώ, για να εκπροσωπήσω επάξια το Νομό μας στη Βουλή. Είναι τεράστια τιμή, υψηλότατο καθήκον και σοβαρότατη ευθύνη, που πρέπει να εκπληρωθεί στο ακέραιο».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το