Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Εκστρατεία της Καλλίπολης (photos)

banner roots

Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Εκστρατεία της Καλλίπολης (photos)
22.04.2019 | 19:46

Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Εκστρατεία της Καλλίπολης (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λήμνου συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 104ης επετείου για τους πεσόντες της Εκστρατείας της Καλλίπολης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου: «Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την εκστρατεία της Καλλίπολης και των 100 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης του Μούδρου, του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, αναβαθμίστηκαν οι εκδηλώσεις της επετείου αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο της Λήμνου και τους δεσμούς που δημιουργήθηκαν μεταξύ των ANZAC και των κατοίκων του νησιού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο συμμαχικό κοιμητήριο του Πορτιανού και στη συνέχεια στο συμμαχικό κοιμητήριο του Μούδρου, με παράλληλες εκδηλώσεις, με την συμμετοχή Προξενικών αντιπροσωπειών των χωρών των ANZAC και στρατιωτικών ακολούθων. Την Ελληνική πολιτεία εκπροσώπησαν μέλη της Ελληνικής Βουλής, υψηλόβαθμα Στρατιωτικά Στελέχη, ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος Λήμνου, τοπικοί φορείς, Σύλλογοι και ομογενειακά Σωματεία.

Καταθέσεις στεφάνων εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έκανε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου κ. Δημήτρης Αχιλαδέλλης, με αντιπροσωπεία Εθελοντριών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel