Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για την Εκστρατεία της Καλλίπολης (photos & video)
Λήμνος: Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για την Εκστρατεία της Καλλίπολης (photos & video)
20.04.2019 | 17:27

Λήμνος: Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για την Εκστρατεία της Καλλίπολης (photos & video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα, Σάββατο 20 Απριλίου, οι εκδηλώσεις «Τιμής και Μνήμης για τους Πεσόντες στην Εκστρατεία της Καλλίπολης» που διοργανώνουν στη Λήμνο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε το πρωί του Σαββάτου από το Κοινοπολιτειακό Κοιμητήριο Πορτιανού, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε επίσκεψη και περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Πορτιανού.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης συνεχίστηκαν στην περιοχή του Αγίου Παύλου αλλά και στο λιμάνι του Μούδρου, όπου έγινε κατάθεση λουλουδιών στην Αναμνηστική Πλάκα στην «Αυστραλιανή Προβλήτα» και στην Αναμνηστική Πλάκα «Μνημείο Αυστραλών» αντίστοιχα. Αμέσως μετά, ο Υποπτέραρχος ε.α Διογένης Τσιπουρίδης παρουσίασε την έκθεση με θέμα «Λήμνος και η δράση της Ελληνικής Αεροπορίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Αυτή την ώρα οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στο Κοινοπολιτειακό Κοιμητήριο καθώς και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μούδρου.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018