Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λήμνος μάγεψε τους Αμερικανούς επισκέπτες (photos & video)

banner roots

Η Λήμνος μάγεψε τους Αμερικανούς επισκέπτες (photos & video)
16.06.2018 | 18:20

Η Λήμνος μάγεψε τους Αμερικανούς επισκέπτες (photos & video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε η ομάδα επιχειρηματιών και δημοσιογράφων από την Αμερική και τη Γαλλία, η οποία ταξίδεψε στη Λήμνο προκειμένου να έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες του νησιού.

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στις ομορφιές της Λήμνου και γνώρισαν τα τοπικά προϊόντα σε έκθεση που οργανώθηκε. Επιπλέον, παραχωρήθηκε γεύμα με τη συνδρομή του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου, της Φωτεινής Γκαράλη καθώς και πολλών άλλων ανθρώπων του Αγίου Δημητρίου. Το τραπέζι ήταν πλούσιο σε τοπικές γεύσεις του νησιού ενώ ο ΜΕΣ Αγίου Δημητρίου παρουσίασε στους καλεσμένους παραδοσιακούς χορούς.

Παρών στο γεύμα ήταν και ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, ο οποίος προσκάλεσε τους επισκέπτες το πρωί του Σαββάτου στο Δημαρχείο. Εκεί τους ευχαρίστησε και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα ενώ εκείνοι ενθουσιάστηκαν από τη λημνιακή φιλοξενία. Αναχώρησαν με πολλές υποσχέσεις για συνεργασίες και προώθηση των τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους με το νησί.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη των ξένων επιχειρηματιών και δημοσιογράφων οργανώθηκε από το Οινοποιείο Γκαράλη και τον Άρη Σουλτάνο, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Εκλεκτικόν» και συνεργάτη του κ. Γκαράλη, ο οποίος εξάγει ελληνικά κρασιά στην Αμερική.

* Ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Κατενίδη, ο οποίος μας παραχώρησε μέρος του παρακάτω υλικού. Ο κ. Κατενίδης ήταν παρών στο γλέντι ως μόνιμος αρωγός τέτοιων προσπαθειών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το