Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σχεδόν 300 άνθρωποι από τη Λήμνο έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών (photos)

the roots web banners 06

Σχεδόν 300 άνθρωποι από τη Λήμνο έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών (photos)
08.05.2018 | 19:49

Σχεδόν 300 άνθρωποι από τη Λήμνο έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Διακόσιοι ογδόντα πέντε άνθρωποι από τη Λήμνο συμμετείχαν στη δράση του Γυμνασίου Μούδρου «Νοιάζομαι και Δρω & Χαρίζω Ζωή» και στήριξαν το σημαντικό έργο για τη λήψη δειγμάτων μυελού των οστών.

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και τη βοήθεια της 88ΣΔΙ «όργωσαν» ένα μέρος του νησιού, με κατοίκους, ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και την 130 Σμηναρχία Μάχης να ανταποκρίνονται θερμά στην πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης που κορυφώθηκε στις 5 και 6 Μαΐου με εκδηλώσεις σε Μούδρο και Μύρινα με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων.

Να σημειώσουμε ότι η δράση υλοποιήθηκε με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Λέσβου και τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου.

Το σχολείο στην επίσημη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξέδωσε το εξής μήνυμα: «Διακόσιοι ογδόντα πέντε εθελοντές από τη Λήμνο χάρισαν ζωή μέσα από τη μικρή μας προσπάθεια τις τελευταίες 4 ημέρες. Νιώθουμε πολύ περήφανοι, αλλά και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να μη σταματήσουμε εδώ. Γινόμαστε εθελοντές και θωρακίζουμε τον τόπο μας, θωρακίζουμε τους αγαπημένους μας. Όλα είναι πιο εύκολα, όταν γινόμαστε πολλοί. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Δήμο Λήμνου για τη βοήθεια που προσέφερε στο Γυμνάσιο Μούδρου για την όσο το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων μας στο Μούδρο και στη Μύρινα αντίστοιχα. Και οι δύο αντιδήμαρχοι, ο κ. Μοσχάκης και ο κ. Πανταζής κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν και συντέλεσαν αποφασιστικά ώστε οι εκδηλώσεις να στεφθούν με επιτυχία και να επιτευχθεί ο κύριος σκοπός, που ήταν ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός λήψης δειγμάτων εθελοντών δωρητών μυελού των οστών. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε την 130 Σμηναρχία Μάχης που θέλησε να ενημερωθεί και να συμμετέχει στο "Χάρισε Ζωή". Ούτως ή άλλως χαρίζουν ζωή καθημερινά σε όλους μας. Με τη βοήθεια της 88ΣΔΙ Λήμνου και τη θετική ανταπόκριση των κατοίκων της Ανατολικής Λήμνου, η ελπίδα πήρε σιγά-σιγά σάρκα και οστά. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel