Παραμένουν ωστόσο σε εγρήγορση μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις επαφές εκπροσώπων των αλιέων με τον πρωθυπουργό και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου. Ωστόσο, η επιστροφή των σκαφών στη δραστηριότητα δεν σημαίνει ότι έχει ξεκαθαρίσει συνολικά το τοπίο για τις κινητοποιήσεις.
Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν εκπρόσωποι των επαγγελματιών αλιέων από όλη τη χώρα, προκειμένου να αξιολογήσουν τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και να αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ημέρες.
Την ίδια ώρα, σταδιακά βγαίνουν για ψάρεμα και τα σκάφη της παράκτιας αλιείας, οι επαγγελματίες της οποίας παρέμεναν δεμένοι στο πλευρό των συναδέλφων τους της μέσης αλιείας, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους.
Ωστόσο, οι παράκτιοι αλιείς ξεκαθαρίζουν ότι έχουν τα δικά τους αιτήματα, τα οποία αφορούν κυρίως το ζήτημα των δορυφορικών συστημάτων και των ελέγχων, και προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν κανονικά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.
Πηγή: aeolos.tv



























