Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΚΕ Λήμνου: Ανακοίνωση για τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Λήμνου

banner roots

ΚΚΕ Λήμνου: Ανακοίνωση για τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Λήμνου
07.05.2018 | 13:53

ΚΚΕ Λήμνου: Ανακοίνωση για τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τελευταία οι κτηνοτρόφοι του νησιού σε σχέση με τη μείωση στη διάθεση και στην τιμή του γάλακτος, η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, εδώ και καιρό είχε προειδοποιήσει τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού ότι η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από αυτή την κυβέρνηση, θα δώσουν τη χαριστική βολή στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για να επιταχυνθεί έτσι η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως το γάλα, το τυρί και το κρέας, σε λίγα χέρια.

Το πρόβλημα της μείωσης της τιμής πώλησης του γάλακτος και του κρέατος από τους παραγωγούς, έχει σχέση με τους περιορισμούς στην παραγωγή και με την εισαγωγή γάλακτος και κρέατος από άλλες χώρες που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την ΚΑΠ, καθώς και με τον ανταγωνισμό για την κερδοφορία των επιχειρήσεων στον Κλάδο, σε βάρος των μικρομεσαίων παραγωγών.

Η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, καλεί τους κτηνοτρόφους του νησιού να συσπειρωθούν στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο και να παλέψουν για :

• Κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, για το γάλα και το κρέας.

• Οι τιμές να αφήνουν εισόδημα, με το οποίο θα μπορούν οι αγροτικές οικογένειες να ζουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν την αγροτική απασχόληση. Άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών από τους εμπόρους, με την παράδοση των προϊόντων τους.

• Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

• Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής.

• Με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση.

• Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις νόσους των ζώων και τα άλλα φαινόμενα και την παραγωγή και το κεφάλαιο.

• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 - 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

Καλούμε τους παραγωγούς του νησιού να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα για τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το