Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα» ολοκλήρωσαν το έργο τους στα νηπιαγωγεία της Λήμνου (photos)

the roots web banners 06

«Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα» ολοκλήρωσαν το έργο τους στα νηπιαγωγεία της Λήμνου (photos)
05.04.2017 | 12:55

«Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα» ολοκλήρωσαν το έργο τους στα νηπιαγωγεία της Λήμνου (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», ολοκλήρωσε την εφαρμογή του προγράμματος αγωγής υγείας «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο», πρόγραμμα πρόληψης για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το πρόγραμμα που περιελάμβανε 4 δίωρες συναντήσεις εφαρμόστηκε στο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, στο 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, στο νηπιαγωγείου Μούδρου και Ν. Κούταλης.

Στόχος του προγράμματος ήταν η καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των στα παιδιά (επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτό - εκτίμησης) και η
διαχείριση θεμάτων ψυχικής υγείας στη νηπιακή ηλικία.

Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες εικαστικής δημιουργίας, δραματοποίηση και παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την λειτουργία της ομάδας, να ενισχύσουν την κριτική τους σκέψη, να μιλήσουν για τα συναισθήματα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά ογδόντα μαθητές.

Την παρέμβαση συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη του κέντρου πρόληψης, Μαρία Μαμαλίκου, Επιστημονικά υπεύθυνη-σχολική ψυχολόγος και Αγγελική Αβραμίδου, κοινωνική λειτουργός.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel