Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιμορφωτικό πρόγραμμα στη Λήμνο με θέμα «Ρομποτική: ένας Πρακτικός Κόσμος»
Επιμορφωτικό πρόγραμμα στη Λήμνο με θέμα «Ρομποτική: ένας Πρακτικός Κόσμος»
25.02.2015 | 16:39

Επιμορφωτικό πρόγραμμα στη Λήμνο με θέμα «Ρομποτική: ένας Πρακτικός Κόσμος»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ξεκινά ο 4ος κύκλος στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ρομποτική: ένας Πρακτικός Κόσμος».

Στόχος του προγράμματος είναι η διδασκαλία και πρακτική σε προχωρημένα θέματα ρομποτικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πλοήγηση και έλεγχο ρομπότ. Θα διδαχθεί χειρισμός και έλεγχος με arduino ενώ θα γίνει πρακτική με την κατασκευή ρομποτικών κυκλωμάτων και σε ρομποτάκια που το τμήμα μας έχει φτιάξει.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα νεαρής ηλικίας πχ. μαθητές – καθηγητές δευτεροβάθμιας, χωρίς προηγούμενη γνώση στο αντικείμενο. Μετά το πέρας του κύκλου ο συμμετέχων θα μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ρομποτικό σύστημα.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνουν:

Εισαγωγή στη ρομποτική: ιστορική αναδρομή, κατηγορίες ρομπότ, μέρη ρομπότ, βασικά εξαρτήματα, εφαρμογές,

Εισαγωγή στον Προγραμματισμό: βασικές και απλές αρχές προγραμματισμού, διάσπαση προβλήματος σε επιμέρους βήματα, σχεδιασμός λύσης,

Προγραμματισμός για Arduino: παρουσίαση, εισαγωγή στον προγρ. του, εντολές, επίλυση απλών προβλημάτων, Ανθρωποειδές ΝΑΟ, Λεπτομερή παρουσίαση Arduino

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 28/3/2015 και στις 29/3/2015. Οι διαλέξεις θα διεξαχθούν στη Μύρινα και πιο συγκεκριμένα στο Kυδάδειο κτίριο, Αίθουσα Βιβλιοθήκης, Καρατζά 24, στο Ισόγειο.

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι η κ. Εργίνα Καβαλλιεράτου, Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Παν. Αιγαίου και εκπαιδευτές η κ. Εργίνα Καβαλλιεράτου, ο κ. Σταματάτος Ευστάθιος, Αν. Καθηγήτης του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Παν. Αιγαίου και ο κ. Παρασκευάς Διαμαντάτος, Υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Παν. Αιγαίου.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50€ για ενήλικες και στα 20€ για φοιτητές και μαθητές. Τέλος, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες που διαθέτουν laptop να το έχουν μαζί τους στην παρουσίαση.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και υποβάλετε αίτηση συμμετοχής εδώ.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018