Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αθανασίου εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση ΦΠΑ στα νησιά | Διαψεύδει ο Βαρουφάκης
Αθανασίου εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση ΦΠΑ στα νησιά | Διαψεύδει ο Βαρουφάκης
25.02.2015 | 16:48

Αθανασίου εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση ΦΠΑ στα νησιά | Διαψεύδει ο Βαρουφάκης

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε δηλώσεις προέβη ο βουλευτής Λέσβου και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

«Με την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, καθιερώθηκε για τα νησιά μας μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την ενθάρρυνση της παραγωγής και εντέλει την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας. Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει άμεσα τις δέουσες εξηγήσεις και να διευκρινίσει ποιες είναι οι προθέσεις της επί του σημαντικού αυτού θέματος», δήλωσε ο βουλευτής.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Real Fm ρωτήθηκε για το θέμα του ΦΠΑ και όσων προβλέπονται στο email που συμφωνήθηκε χθες με το Eurogroup και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στα ελληνικά νησιά.

Ακολουθεί αυτούσιος ο διάλογος του Υπουργού με το Ν. Χατζηνικολάου:

Γ. Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, είναι ξεκάθαρο αυτοί οι τέσσερις μήνες όπου έχουμε συμφωνήσει ένα μορατόριουμ. 

Ν. Χατζηνικολάου: Μεσοσταθμικά ο ΦΠΑ θα ανέβει στη χώρα;

Γ. Βαρουφάκης: Αυτό θα το κοιτάξω και θα σας πω. Κάποια μικρή αλλαγή του ενός συντελεστή ΦΠΑ που δεν αφορά ούτε την παραμεθόριο, ούτε τα βιβλία, ούτε τον Τύπο, αλλά ούτε βεβαίως και τα νησιά του Αιγαίου μπορεί να την αποφασίσουμε.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018