Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανασυγκροτήθηκε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη | Στη νέα σύνθεση και ο Λημνιός Μιχάλης Χρυσάφης
Ανασυγκροτήθηκε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη | Στη νέα σύνθεση και ο Λημνιός Μιχάλης Χρυσάφης
20.02.2015 | 09:41

Ανασυγκροτήθηκε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη | Στη νέα σύνθεση και ο Λημνιός Μιχάλης Χρυσάφης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ένας μάλλον ξεχασμένος θεσμός, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ανασυγκροτείται από την περιφερειακή αρχή. Η πρώτη συνεδρίασή της έγινε προχθές Τρίτη με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η κ. Καλογήρου τόνισε ότι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο ανάπτυξης και στήριξης της τοπικής παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Τη σημασία που δίνει η κ. Καλογήρου στο θεσμό αυτό, δείχνει και το ότι η ίδια ανέλαβε την προεδρία του. Προηγούμενος πρόεδρος ήταν ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» Θεολόγος Πατερέλης.

Το βασικό αντικείμενο της Αγροτοδιατροφικής θα είναι η αξιοποίηση κοινοτικών πόρων που θα προέλθουν από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που θα εφαρμοστεί την περίοδο 2015 - 2020, προκειμένου να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα.

Οι πόροι που μπορεί να αντλήσει η Περιφέρεια, θα προέρχονται από το δεύτερο πυλώνα τής ΚΑΠ, δηλαδή από τα επενδυτικά προγράμματα και όχι από τις άμεσες επιδοτήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι θα παρέχει υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, θα συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και θα αναπτύσσει επαφές σε εθνικό διεθνές επίπεδο με αντίστοιχους φορείς.

Επίσης θα μπορεί να αναπτύξει συνεργασία με πανεπιστήμια και θα δραστηριοποιηθεί στη δημιουργία σύγχρονων και κατάλληλων προδιαγραφών προϊόντων, με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων στην εστίαση και τον τουρισμό μέσω των νησιωτικών συνταγών και της τοπικής κουζίνας.

Ακόμη, στις αρμοδιότητές της θα είναι η διαφύλαξη των παραδοσιακών καταναλωτικών προτύπων διατροφής στα νησιά μας και η μείωση της «απόστασης» μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

Νέα σύνθεση...
Η νέα του σύνθεση του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης έχει ως εξής: Πρόεδρος η Χριστιάνα Καλογήρου, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, αναπληρωτής πρόεδρος ο Νίκος Κωστόπουλος, εκτελεστικός γραμματέας Περιφέρειας, και μέλη οι Γεώργιος Κωνσταντιδέλλης, αγρότης, και Βασιλεία Αμυρσιώνη, τεχνολόγος γεωτεχνικός, ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο Πρόδρομος Μανωλάκης ως χημικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας, οι Νίκος Μόλβαλης και Βασίλειος Κοκκινοφόρος ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της Λέσβου, ο Μιχάλης Μονιούκας ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων της Χίου, ο Νικόλαος Καραβοκυρός ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων της Σάμου και ο Μιχάλης Χρυσάφης ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων της Λήμνου.

 

Πηγή: emprosnet.gr

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018