Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αποχή διαρκείας από τα μαθήματα αποφάσισαν οι γονείς των μαθητών του Θάνους και του Κάσπακα
Αποχή διαρκείας από τα μαθήματα αποφάσισαν οι γονείς των μαθητών του Θάνους και του Κάσπακα
02.10.2014 | 14:49

Αποχή διαρκείας από τα μαθήματα αποφάσισαν οι γονείς των μαθητών του Θάνους και του Κάσπακα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για 3η συνεχόμενη ημέρα οι γονείς των παιδιών από τα χωριά Κάσπακα και Θάνους, κράτησαν τους μικρούς μαθητές στο σπίτι.

Για 3η συνεχόμενη ημέρα στα υποβαθμισμένα σχολεία των δύο χωριών δεν ήχησαν οι παιδικές φωνές, ούτε οι δάσκαλοι έκαναν μάθημα.

Οι γονείς προχώρησαν στην απόφαση αυτή, προσπαθώντας να πιέσουν για άμεση λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν φέτος,  όταν μετά από απόφαση των αρμοδίων, κρίθηκε πως τα δημοτικά φέτος απο 3θέσια θα πρέπει να λειτουργήσουν ως 2θέσια…

Η απόφαση για τη  μείωση αυτή  έγινε με την δικαιολογία ότι  τα σχολεία παρουσιάζουν μείωση στον αριθμό  των μαθητών, κάτω των 30 και έτσι δεν δικαιολογείται 3ος εκπαιδευτικός.  

Οι γονείς, είχαν ξεκινήσει τον αγώνα τους αρκετό καιρό πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, καταφέρνοντας μάλιστα συνάντηση με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, κ. Παπαδανιήλ.

Όπως οι ίδιοι υποστήριξαν στον Fm 100, η κ. Παπαδανίηλ, δεν τους απέρριψε το αίτημα αλλά ούτε έδωσε ελπίδες για άμεση λύση.

 Η σχολική χρονιά λοιπόν, ξεκίνησε με τα παιδιά της Β’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξης να μοιράζονται την αίθουσα των 20 τμ. αλλά και το δάσκαλο ο οποίος υπερβάλει εαυτό, προκειμένου να μοιράσει το διδακτικό χρόνο.

Όπως οι ίδιοι δηλώνουν: «Η λειτουργία του σχολείου ως διθέσιου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα παιδιά  δεν έχουν ούτε εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, ούτε εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας, ούτε εκπαιδευτικό  Μουσικής, ούτε εκπαιδευτικό Πληροφορικής, γυρίζει τις συνθήκες εκπαίδευσης και μάθησης για τα παιδιά του Θάνους και του Κάσπακα πολλά χρόνια πίσω».

Έτσι, μετά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, οι γονείς αποφάσισαν να ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολειό, αν πρώτα δεν λυθούν τα προβλήματα που δημιούργησε ο υποβιβασμό τους.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018