Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Φωτιά σε πλοίο με 538 επιβάτες έξω από την Ηγουμενίτσα (photos & video)

the roots web banners 06

Φωτιά σε πλοίο με 538 επιβάτες έξω από την Ηγουμενίτσα (photos & video)
28.09.2019 | 12:22

Φωτιά σε πλοίο με 538 επιβάτες έξω από την Ηγουμενίτσα (photos & video)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Λαχτάρησαν το πρωί του Σαββάτου οι 538 επιβάτες του πλοίου «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία, όταν λίγο μετά την αναχώρησή του, πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το γκαράζ 4 του πλοίου.

Μια νταλίκα – ψυγείο, είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και δόθηκε εντολή το πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη προκειμένου οι 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα να αποβιβαστούν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, ένα πλοιάριο πυρόσβεσης και χερσαία μέσα πυρόσβεσης.

Περίπου στις εννέα το πρωί είχαν αποβιβαστεί με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα, ενώ δυο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν την φωτιά και στο πλοίο επιβιβάστηκε κλιμάκιο της πυροσβεστικής προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που προκλήθηκε. Παράλληλα ξεκίνησε και η έξοδος των 293  οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο.

«Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα», έγραψε στο Facebook o υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το Olympic Champion έχει ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Τον Αύγουστο του 2018, ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel