Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Olympic Champion: Δύο τα σενάρια για το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο

banner roots

Olympic Champion: Δύο τα σενάρια για το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο
29.09.2019 | 10:50

Olympic Champion: Δύο τα σενάρια για το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε στο επιβατηγό πλοίο Olympic Champion είναι σε εξέλιξη, αλλά ήδη οι αρχές εξετάζουν τα πρώτα σενάρια για το τι την προκάλεσε.

Το λιμενικό επικεντρώνεται σε δύο σενάρια. Το πρώτο είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί παράνομα στο πλοίο και το δεύτερο ότι προκλήθηκε βραχυκύκλωμα σε φορτηγό ψυγεία. Υπενθυμίζεται ότι ένας Κούρδος νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών, εξαιτίας της φωτιάς. Ο άνδρας αυτός βρέθηκε κρυμμένος σε νταλίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και δεν έχει πει κάτι στις αρχές για το πώς ξεκίνησε η φωτιά.
 
Νταλίκες καταστράφηκαν από τη φωτιά
Η φωτιά στο Olympic Champion ξέσπασε σε γκαράζ, λίγη ώρα αφότου το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία. Το πλοίο, στο οποίο υπήρχαν 538 επιβάτες και 75μελές πλήρωμα, επέστρεψε αμέσως στο λιμάνι και ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών, ενώ παράλληλα γινόταν η προσπάθεια κατάσβεσης. Πέντε νταλίκες κάηκαν ολοσχερώς, ενώ άλλες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όπως και τα εμπορεύματα τα οποία μετέφεραν.
 
Εκτός από τον Κούρδο που νοσηλεύεται, οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε άλλα τέσσερις ανθρώπους. Δύο από αυτοί έπαθαν εγκαύματα στα πόδια, ένας τραυματίστηκε στη μέση και δύο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της φωτιάς στο πλοίο.
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το