Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

banner roots

Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
10.01.2018 | 07:21

Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

«Τίποτα δεν έχει κλείσει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Αντρέας Σόιερ, αναφερόμενος στις διερευνητικές συνομιλίες για τον σχηματισμό «μεγάλου» συνασπισμού (CDU/CSU-SPD), τόνισε ωστόσο ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων «είναι σε δράση, είναι στη διαδικασία».

Υπάρχει μια ομάδα διερευνητικών συνομιλιών, η οποία διαπραγματεύεται με έναν στόχο, μία βούληση και σοβαρότητα, πρόσθεσε ο κ. Σόιερ, πάντως διευκρίνισε ότι για την ώρα υπάρχουν μόνο «προσωρινά» αποτελέσματα.

Σύμφωνα πάντως με έγγραφο που επικαλείται ο όμιλος ΜΜΕ RedaktionsNetzwerk, οι δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι έχουν ήδη συμφωνήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την υποδοχή εξειδικευμένων μεταναστών και την διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας, προκειμένου η Γερμανία να καταστεί ελκυστικότερη για το διεθνές εργατικό δυναμικό υψηλών προσόντων.
Επιπλέον, έχει επιτευχθεί πρόοδος στους τομείς των δημοσιονομικών και του κλίματος, όπως και στην παροχή κινήτρων για την μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή, όμως διαπιστώνονται προβλήματα σε ό,τι αφορά την φορολογική πολιτική.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση,τα κόμματα έχουν ακόμη συμφωνήσει για την επένδυση 10-12 δισεκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία ενός δικτύου μεταφοράς δεδομένων υψηλής ταχύτητας, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2025, αλλά και για την διατήρηση των επενδύσεων σε ομοσπονδιακούς δρόμους, σιδηροδρόμους και υδάτινους δρόμους τουλάχιστον στο σημερινό επίπεδο. Τα κόμματα φέρονται μάλιστα να συμφώνησαν και να εμποδίσουν οποιονδήποτε περαιτέρω περιορισμό κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel