Το Βίντεο της ημέρας

Οι πρωινές ακτίνες του ήλιου καθώς έπεφταν στους καταρράκτες του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια δημιούργησαν ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο: τους μετέτρεψαν σε ένα τεράστιο ουράνιο τόξο. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη τη μέρα παρέσυραν και άπλωσαν τον υδάτινο όγκο, επιτρέποντας τη διάθλαση του φωτός και αποκαλύπτοντας όλα τα χρώματα της ίριδας. 

Ο φωτογράφος Greg Harlow περίμενε να ανατείλει ο ήλιος πίσω από την οροσειρά της Σιέρρα Νεβάδα όταν παρατήρησε τον καταρράκτη-ουράνιο τόξο. Έτσι, ήταν ένας από τους λίγους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν το εκπληκτικό θέαμα, που μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο του National Geographic.

Πηγή

Η γλώσσα του σώματος επηρεάζει το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά μπορεί κάλλιστα να επηρεάσει και το πώς βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Η κοινωνική ψυχολόγος Amy Cuddy, στην ομιλία της, αμφισβητεί το γεγονός πως μια δυναμική στάση σώματος -ακόμα και τις στιγμές που δεν αισθανόμαστε τόσο δυνατοί- μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας και υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο, ενδέχεται να έχει αντίκτυπο στην πορεία μας προς την επιτυχία.

H Ναταλία είναι η συνιδρύτρια μιας καινοτόμας κοινωνικής επιχείρησης με το όνομα «Blonde». Το Bloode ξεκίνησε μέσα απ’ τα έδρανα του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας όπου και γνωρίστηκαν η Ναταλία Κριτσάλη, ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος και ο Παναγιώτης Σφήκας και δούλεψαν πάνω σε ένα project. Η επιχείρηση στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών και την οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας.

Γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένοι από γονείς με αξίες, τρυφερότητα και αγάπη έβαλε στόχο της έναν καλύτερο κόσμο. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Ναταλία λατρεύει να «τολμά», αυτό είναι και το μότο της και κάθε μέρα θέλει να εμπνέει τους νέους ανθρώπους να ρισκάρουν, να προσπαθούν και να συνεισφέρουν στην κοινωνία. Η παρακάτω ομιλία δόθηκε στα πλαίσια του TEDx.

Πηγή

Ο Oriel Berkovits, απόφοιτος σχολής καλών τεχνών, αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το εκπληκτικό φιλμ μικρού μήκους με την υπέροχη μουσική επένδυση, για να δείξει τις προκλήσεις και τα εμπόδια που μας φέρνει η ζωή, αλλά και το πώς η σχέση με τους φόβους μας διαμορφώνει την πορεία μας προς την επίτευξη ή μη των προσωπικών μας στόχων.

Ο πρωταγωνιστής χαμένος μέσα σε έναν ωκεανό συνταξιδεύει με τους σκοτεινότερους φόβους του. Όταν μπροστά του εμφανίζεται το φωτεινό δέντρο της λύτρωσης, ξεκινά ο αγώνας του. Όμως, μαζί με εκείνον, ξυπνούν και οι φόβοι του.

Πηγή

Οι δύτες του κέντρου κατάδυσης “Chania Diving Centre” κατάφεραν μετά από έξι χρόνια ερευνών να ανακαλύψουν ένα εκπληκτικό υποθαλάσσιο σπήλαιο στην περιοχή της Σπάθας στα Χανιά. Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του κέντρου, Νίκος Γιαννουλάκης, τόνισε ότι δεν ήταν τυχαία αυτή η ανακάλυψη, αλλά πως έψαχναν συστηματικά.

Αυτό που κίνησε τις υποψίες των μελών του κέντρου ήταν οι γεωλογικοί χάρτες της περιοχής και μέσω αυτών κατάφεραν να εντοπίσουν το μοναδικό σπήλαιο. Ο ίδιος περιγράφει επίσης πως δεν μπορούσαν να μπουν απευθείας, αλλά χρειαζόταν πρώτα να εξερευνήσουν και να χαρτογραφήσουν την περιοχή. Το παρακάτω εκπληκτικό τους βίντεο περιέχει εντυπωσιακές εικόνες από το σπήλαιο.

Ερευνητές από το Κέντρο Ελέγχο Ασθενειών στην Ατλάντα ρώτησαν πρόσφατα 600 άντρες ηλικίας μεταξύ 18 και 50 ετών σχετικά με την αντίληψη του ανδρικού φύλου, της αυτοεικόνας και της συμπεριφοράς σε συνάρτηση με την χρήση ναρκωτικών, την βια και την εγκληματικότητα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες που αισθάνονται λιγότερο αρρενωποί έχουν περισσότερες πιθανότητες να  βιαιοπραγήσουν ή να επιδείξουν παραβατική συμπεριφορά.

Πριν από λίγα χρόνια μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υποστήριξε ότι το «Σύνδρομο του κοντού άντρα» είναι πραγματικό.

Ανέφεραν ότι η μείωση του ύψους ενός ατόμου μπορεί να αυξήσει τα αισθήματα ευαλωτότητας και τα επίπεδα παράνοιας. Αυτό είναι γνωστό και ως το «Σύνδρομο του Ναπολέοντα.»

Καθώς η σύγχρονη κοινωνία γίνεται πιο επιφανειακή και επικεντρώνεται σε πρότυπα σώματος και για τα 2 φύλα το ύψος έχει γίνει θέμα ταμπού για πολλούς άντρες.

Πηγή

Ο κόσμος υποκλίθηκε μπροστά σε αυτό τον ξεχωριστό άνθρωπο, τον Sam Berns, ο οποίος παρά την σπανιότατη ασθένειά του, ακόμα και λίγο πριν το θάνατό του, παρέδιδε πολύτιμα μαθήματα ζωής. Ο Sam Berns έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο την “προγηρία”, μια σπάνια ασθένεια που επιταχύνει τη γήρανση. Στα 17 του χρόνια, έμοιαζε ήδη να βρίσκεται σε βαθιά γεράματα.

Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς του ότι θα ζούσε μέχρι τα 13. Εκείνος όμως κατάφερε να ζήσει περισσότερο και εκείνα τα τελευταία χρόνια έδινε ομιλίες και συνεντεύξεις, μιλώντας για την ασθένειά του, τη δύναμη ψυχής που επεδείκνυε και τη φιλοσοφία του για τη ζωή.

 Ο ίδιος είχε πει ότι “Υπάρχουν πολλά εμπόδια στη ζωή μου, δεν θέλω όμως οι άνθρωποι να με λυπούνται… Δεν σπαταλώ ενέργεια με το να στεναχωριέμαι για τον εαυτό μου και να σκέφτομαι δυσάρεστα πράγματα. Προσπαθώ να περιβάλλομαι από ανθρώπους που θέλω να είμαι μαζί τους και συνεχίζω, προχωράω μπροστά. Με αυτή τη φιλοσοφία, αυτό τον τρόπο σκέψης, ελπίζω να έχετε όλοι σας μια χαρούμενη ζωή”.   Οι γονείς του, γιατροί στο επάγγελμα, δημιούργησαν το Ίδρυμα Έρευνας για την Προγηρία (Progeria Research Foundation), τον μοναδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό παγκοσμίως, με σκοπό την έρευνα για την προγηρία και το 2002 ερευνητές του ιδρύματος ανακάλυψαν το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την προγηρία, γεγονός που δίνει ελπίδα για την εύρεση θεραπείας και την καλύτερη διάγνωσή της. Η ζωή του και ο αγώνας της οικογένειάς του μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη με το ντοκιμαντέρ “Η ζωή σύμφωνα με τον Σαμ” (Life According to Sam).

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε στο βίντεο τους ελληνικούς υπότιτλους.

Πηγή

Είναι ένας από τος δρόμους που περιλαμβάνονται στη δεκάδα των πιο επικίνδυνων στον κόσμο και ο πιο επικίνδυνος στην χώρα μας και βρίσκεται στη Δυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για την επαρχιακή οδό Πατιόπουλο – Περδικάκι στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με το drivingexperiences.com. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι στενός με λακκούβες, χωρίς προστατευτικές μπάρες και γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος όταν βρέχει.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ταξιδέψει κάποια στιγμή με αεροπλάνο και σίγουρα όλοι έχουμε χαζέψει και θαυμάσει τις υπέροχες στολές των αεροσυνοδών. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ, πώς ήταν και πώς εξελίχθηκαν; Πόσο έχουν αλλάξει, άραγε, με τα χρόνια;

Η ομάδα «Condé Nast Traveler» του Toutube, έρχεται να μας λύσει κάθε απορία! Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε την εξέλιξη των στολών των αεροσυνοδών, τα τελευταία 100 χρόνια.

Εσύ τι θα ήθελες να κάνεις περισσότερο στη ζωή σου; Ίσως να ήρθε η ώρα να καταλάβουμε πως τελικά όσα νομίζουμε ότι είναι σημαντικά δεν έχουν τη παραμικρή αξία, γιατί έχουμε ξεχάσει τη ζωή.
Μια ομάδα υγειών ανθρώπων καλείται να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις όπως “Τι σε κάνει χαρούμενο;” και “Αν θα μπορούσες να πραγματοποιήσεις μια ευχή, τι θα ήταν;”

Δίπλα τους, πίσω από ένα διαχωριστικό κάθονται νέοι που πάσχουν από καρκίνο και οι γονείς τους, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν στις ίδιες ερωτήσεις. Ενώ, στη πρώτη περίπτωση, όπως είναι φυσιολογικό, οι άνθρωποι μιλούν για τα μεγαλόπνοα σχέδια και όνειρά τους, οι απαντήσεις των δεύτερων τους υπενθυμίζουν τι αξίζει πραγματικά στη ζωή. Απαντήσεις απλές, χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις, καθώς όλοι ζητούν τα αυτονόητα, μας κάνουν να αναθεωρούμε τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή. Το βίντεο δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό εφήβων και νέων με καρκίνο στην Ισπανία.

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018