Το Βίντεο της ημέρας

Πόσες φορές δεν έχουμε μείνει έκθαμβοι από τα εντυπωσιακά σκηνικά σε διάφορες ταινίες;

Αν και είναι γνωστό ότι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι αληθινά, παρά δημιουργήματα της τεχνολογίας, το βίντεο που ακολουθεί σίγουρα είναι εντυπωσιακό και μας κάνει να το παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό.

Στο βίντεο η ηθοποιός φαίνεται να κινείται με μεγάλη άνεση σαν να βρίσκεται στα σκηνικά της ταινίας που βλέπουμε στο κάτω μέρος της οθόνης. Το γύρισμα όμως έχει γίνει σε ένα μικρό δωμάτιο, λίγων τετραγωνικών με τους τοίχους σε πράσινο φόντο.

Σίγουρα, για να γίνεις ηθοποιός και δη στο Χολυγουντ χρειάζεται να έχεις φαντασία και αστέρευτο υποκριτικό ταλέντο…

Μια ολόκληρη δεκαετία από εικόνες του Ήλιου έχουν συμπυκνωθεί από τη NASA και παρουσιάζονται σε ένα timelapse βίντεο διάρκειας 60 λεπτών.

Το σύνολο των φωτογραφιών, με τις πιο πρόσφατες να έχουν τραβηχτεί αυτό το μήνα, έχει καταγράψει  το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής της NASA – (SDO) το οποίο παρακολουθεί τον ήλιο αδιάκοπα.

Το SDO καταγράφει μια εικόνα του Ήλιου κάθε 0,75 δευτερόλεπτα, που σημαίνει ότι σε διάρκεια 10 χρόνων έχει καταγράψει 425 εκατομμύρια εικόνες υψηλής ανάλυσης που μεταφράζονται σε 20 εκατομμύρια gigabytes δεδομένων για την τελευταία εβδομάδα.

Χάρη στα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει το SDO μέσω των φωτογραφιών έχουν προκύψει σημαντικές νέες ανακαλύψεις για τον Ήλιο και το ηλιακό μας σύστημα.

Ακόμη η ζέστη καλά κρατεί και τα τρόφιμα και τα φαγητά είναι πιο ευάλωτα για αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή για τη διατήρηση και αποθήκευσή τους.

Το να βάλουμε φαγητό ή τρόφιμα στο ψυγείο σίγουρα είναι μια καλή λύση ώστε να διατηρηθούν περισσότερο, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι τρόποι… πιο έξυπνοι για να το πετύχουμε.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε έξυπνες ιδέες για να διατηρείτε τα τρόφιμα για μεγαλύτερο διάστημα χρησιμοποιώντας εύκολες τεχνικές ή αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

Οι βιβλιοθήκες πάντοτε ήταν και παραμένουν παραμυθένια μέρη. Είναι γεμάτες με ιστορίες και νέες ιδέες που απλά περιμένουν κάποιον να τις ανακαλύψει. Ακόμη κι αν δεν είστε στην κατάλληλη διάθεση για να διαβάσετε, οι βιβλιοθήκες πάντοτε θα αποτελούν ένα υπέροχο, άνετο και αρκετά ήσυχο μέρος για να μείνετε μόνοι με τις σκέψεις σας. Αυτά τα κτήρια δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλα και ακριβά αλλά είναι υπέροχα και μπορούν να γίνουν από το τίποτα.

Μια ενότητα που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν έχει να κάνει με τα περίεργα βιβλία. Πολλές πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες διαθέτουν ένα χώρο αφιερωμένο σε σπάνια και ιστορικά βιβλία με πολύ μεγάλη σημασία.

Το πανεπιστήμιο Cornell διαθέτη μια αξιόλογη βιβλιοθήκη και ο υπεύθυνος βιβλιοθηκάριος παρουσιάζει σε ένα εξαιρετικό βίντεο αυτό που ονομάζεται «fore-edge painting.» Αν δεν έχετε δει ποτέ ξανά ένα παρόμοιο βιβλίο με αυτό το μοναδικό στυλ σίγουρα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής He Yiyi έχασε το πόδι του από τον καρκίνο στην παιδική του ηλικία.

Το πάθος και αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν τον σταμάτησε από το να συνεχίσει ! Στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει δίκαια αποκτήσει τα ψευδόνυμα όπως: "Magic Boy", "Angel with Broken Wings" ή "Ball King with One Leg"

Τους τελευταίους μήνες ακούμε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε για την προσωπική μας υγιεινή. Το σωστό πλύσιμο των χεριών, η απολύμανση των αντικειμένων και των χώρων που ζούμε είναι θέματα που λίγο πολύ όλοι έχουμε διαβάσει και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών.

Πόσο καλά όμως τελικά φροντίζουμε για την ατομική μας υγιεινή και τι κάνουμε λάθος;

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε δεκατρείς συνήθειες που σχετίζονται με την φροντίδα και την καθαριότητα του σώματος αλλά και του χώρου μας, που οι περισσότεροι ακολουθούμε και όχι μόνο δεν μας προστατεύουν, αλλά αντιθέτως μας εκθέτουν ακόμα περισσότερο σε βακτήρια και μικρόβια.

Εσείς που φυλάσσετε την οδοντόβουρτσά σας; Όταν τραβάτε το καζανάκι έχετε κλειστό ή ανοιχτό το καπάκι της τουαλέτας; Δείτε το βίντεο και θα αναθεωρήσετε πολλά από από τα πράγματα που κάνετε ασυναίσθητα στον χώρο του μπάνιο.

Ο δημιουργός Βασίλης Κεκάτος βρέθηκε στην Κεφαλονιά για την καραντίνα και κατέγραψε τα τοπία της, σε μια μικρού μήκους ταινία.

Μέσα σε 12 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, ο Βασίλης Κεκάτος καταφέρνει να δημιουργήσει ένα βίντεο που μιλά στις καρδιές μας και κάνει το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες - όχι άδικα. Ο πρώτος Έλληνας δημιουργός που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα καθώς και τον Queer Φοίνικα, για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών, βρέθηκε στην Κεφαλονιά για την καραντίνα και κατέγραψε τα τοπία της στη μικρού μήκους ταινία «Όταν Κοιμάσαι ο Κόσμος Αδειάζει».

Σύμφωνα με την υπόθεση, μια επιδημία έχει πλήξει την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης κοιμούνται και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξυπνήσουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν μολύνθηκαν· ανάμεσά τους και ένα αγόρι που ερωτεύτηκε ένα κορίτσι, ακριβώς πριν το ξέσπασμα της επιδημίας. Με μια παλιά κάμερα, προσπαθεί να αποτυπώσει πόση ομορφιά έχει απομείνει, έτσι ώστε να τη δει το κορίτσι όταν ξυπνήσε

 

πηγή

Xρήστης του Υoutube με το όνομα Brusspup, θέλησε να κάνει ένα πείραμα για το πως επιδρούν τα ηχητικά κύματα πάνω σε τρεχούμενο νερό.

Ανάλογα με την συχνότητα της έντασης, το νερό μοιάζει λες και κινείται σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, μια πάνω και μια κάτω, δημιουργώντας μια απίστευτη ψευδαίσθηση.

Προσδεθείτε και απολαύστε μια διαδρομή στη Γερμανία του 1902.
Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε δημιουργήθηκε πριν από 118 χρόνια και απεικονίζει την περιοχή Μπάρμεν Ελμπερφλντ  της Γερμανίας, γνωστής σήμερα ως Βούπερταλ.

Αρχικά, το ασπρόμαυρο υλικό κυκλοφόρησε από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ωστόσο ένας καλλιτέχνης από Γκντανσκ της Πολωνίας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας του έδωσε ένα διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Πρόσθεσε χρώματα και ήχο και σταθεροποίησε τις εικόνες.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί μέσα από το Σβεμπεμπαν, το κρεμαστό τρένο της Γερμανίας.charitakis new

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018