Το Βίντεο της ημέρας

Γάλλοι χορευτές και χορεύτριες της ομάδας DOT MOVE, πλησίασαν μουσικούς που παίζουν στα μετρό του Παρισιού, και τους έκαναν έκπληξη χορεύοντας ξαφνικά τη μουσική τους.

Απολαύστε τους!

Πηγή

Σκυλάκια που κολυμπούν σε πισίνες φορώντας πτερύγια καρχαρία και γυαλιά ηλίου, γάτες που λιάζονται ανάσκελα στα πιο απίθανα σημεία του σπιτιού ή των… μέσων μαζικής μεταφοράς: είναι προφανές ότι αυτά τα κατοικίδια λατρεύουν το καλοκαίρι.

Παρακολούθησε τις περιπέτειές τους στο βίντεο που ακολουθεί. Και καλές διακοπές!

Πηγή

Εν μέσω μιας πολυάσχολης ζωής, ο Copy είναι ένας πατέρας που προσπαθεί να διδάξει στον γιο του Paste το σωστό… Όμως ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνει αυτό;

Δείτε το εκπληκτικό animation των Daniel Martínez Lara και Rafa Cano Méndez:

Ο νευροεπιστήμονας και καλλιτέχνης Beau Lotto, στα πλαίσια της ομιλίας του στο TED , “παίζει” με το ανθρώπινο μυαλό και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.

Μέσα από μερικά διασκεδαστικά παραδείγματα, επιχειρεί να εξηγήσει το πώς κάθε ζωντανός οργανισμός έχει αναπτύξει, μέσω της εξέλιξής του, την ικανότητα να επεξεργάζεται τα οπτικά ερεθίσματα που δέχεται, όπως τα χρώματα, και να δημιουργεί την εικόνα που θεωρεί ως πραγματικότητα.

Σε άριστη κατάσταση διατηρείται ο αρχαίος οικισμός του 2.800 π.Χ., ο οποίος βρίσκεται σε υποθαλάσσιο χώρο στην Ελαφόνησο και συγκεκριμένα στο Παυλοπέτρι.

Το νερό προφύλαξε από τον χρόνο και την ανθρώπινη παρέμβαση, τα περισσότερα από τα κτίσματα. Η υπόγεια πολιτεία βρίσκεται μόλις τέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ναοί, διώροφα κτήρια, κήποι, νεκροταφείο και… λιμάνι βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματα, ενώ την προσοχή των αρχαιολόγων συγκεντρώνει το πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης υδάτων με κανάλια και σωλήνες νερού. Αγάλματα, μεγάλοι πήλινοι αμφορείς, εργαλεία και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης βρίσκονται διάσπαρτα στον βυθό, σε μια έκταση 9 στρεμμάτων. Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι η πόλη καταποντίστηκε από σεισμό 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, γύρω στο 1.000 π.Χ., ενώ άλλοι τοποθετούν το γεγονός στο 375 μ.Χ.

Πηγή

Άσε για λίγο τη «σκέψη» σου να πάει σε στιγμές, μνήμες, πρόσωπα … κάθε τι αγαπημένο που σε κάνει να χαμογελάς και γεμίζει τη ψυχή σου ζεστασιά. Σε κάθε τι που έφυγε, χάθηκε και σου λείπει αλλά πάντα θα το θυμάσαι.

Απολαύστε ένα υπέροχο animation που θα σας ταξιδέψει.

Ένα υπέροχο βίντεο τεσσάρων λεπτών αναδεικνύει την ομορφιά της Παταγονίας μέσα από τα μάτια του δημιουργού του Raúl Tomás

Ο παγετώνας της Γροιλανδίας είναι τεράστιος, μυστηριώδης – και λιώνει. Με τη χρήση ανεπτυγμένων τεχνολογιών, οι επιστήμονες έχουν ξεσκεπάσει τα μυστικά του για πρώτη φορά κι έχουν βρει εκπληκτικά πράγματα: κάτω από τον παγετώνα, βρίσκεται κρυμμένος ένας υδροφόρος ορίζοντας που περιέχει νερό που προέρχεται από το καλοκαιρινό λιώσιμο του πάγου και που έχει όγκο περίπου όσο και η λίμνη Τάχο. Το νερό αυτό μένει εκεί ή βρίσκει το δρόμο του προς τον ωκεανό, συμβάλλοντας στην παγκόσμια αύξηση της στάθμης της θάλασσας; Μαζί με την παγετολόγο Κρίστιν Πόιναρ λάβετε μέρος σε ένα ταξίδι προς αυτό το παγωμένο και ξεχασμένο κομμάτι γης για να το μάθετε.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως μπορεί να δείχνει ένα κάστρο ύψους 12 μέτρων από άμμο;
Αν και μοιάζει να είναι φτιαγμένο από επαγγελματίες αρχιτέκτονες και σοβαρά κατασκευαστικά μέσα, δεν παύει να είναι εντυπωσιακό!

Ένα μικρό κορίτσι ξεκινάει με κοσπό να ρήξει ένα νόμισμα στο συντριβάνι μιας πλατείας για να κάνει μια ευχή. Την προσοχή της όμως θα τραβήξουν δύο μουσικοί του δρόμου που θα διεκδικήσουν το νόμισμά της.

Αν και μικρό, άκρως απολαυστικό το συγκεκριμένο animation. Χωρίς λόγια, μόνο με τη μουσική, τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του σώματος των τριών χαρακτήρων οι δημιουργοί της Πίξαρ βάζουν όλοι τους την καλλιτεχνεία και μας αφηγούνται μια ολοκληρωμένη, σπαρταριστική ιστορία.

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018