Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>AIDS: Εσύ τι κάνεις; Αφορά και εσένα!!!
ikteo limnou
AIDS: Εσύ τι κάνεις; Αφορά  και εσένα!!!
30.11.2015 | 10:34

AIDS: Εσύ τι κάνεις; Αφορά και εσένα!!!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβεας                                                        

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι πλέον καταγράφονται μολύνσεις από τον ιό HIV στο γενικό πληθυσμό ,και όχι μόνο στις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως πίστευαν, γιατί πλέον έχουν αποδείξει οι επιστήμονες ,ότι δυστυχώς παρά την ενημέρωση, υπάρχουν υψηλού κινδύνου συμπεριφορές, και όχι μόνο υψηλού κινδύνου πληθυσμιακές ομάδες. 

Επομένως η μόλυνση αφορά όλους , εάν δεν γνωρίζουμε για την πρόληψη, τα μέτρα προστασίας και τους τρόπους μετάδοσης του Ιού.

Εσύ τι κάνεις αφού αφορά και εσένα !!''' ΝΕΟΙ και ΝΕΕΣ οι οποίοι ανήκετε στο γενικό πληθυσμό και όχι μόνο εις τους ομοφυλόφιλους ή τους πολυμεταγγιζόμενους ή τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Πρέπει να είστε σωστά ενημερωμένοι χωρίς παλικαρισμούς διότι πολύ εύκολα μαθαίνουμε κάτι το νέο, άλλα πολύ δύσκολα ξεχνάμε παλιές στάσεις και συμπεριφορές στη ζωή μας.

Και αυτή τη χρονιά η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εστιάζει και πάλι το ενδιαφέρον της, στο ειδικό πρόγραμμα του Ο.Η..Ε για το Aids 2011 -2015 μια στρατηγική έρευνας μελέτης και πρόληψης καλώντας τους πολίτες του κόσμου, να προσπαθήσουν όλοι με αυτογνωσία να μηδενίσουμε τις νέες μολύνσεις, τις διακρίσεις και το κοινωνικό ρατσισμό απέναντι εις τους οροθετικούς και τους αρρώστους και να μηδενίζουμε τους θανάτους ώστε μέχρι το 2030 το aids να είναι παρελθόν.

Έτσι εφαρμόζεται και στη χώρα μας από το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο ειδικό πρόγραμμα με το οποίο μελετά επιβλέπει και συντονίζει τα θέματα Δημόσιας Υγείας ,ενώ συνεργάζεται με τους διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς για τα λοιμώδη νοσήματα και το AIDS.
Αναφέρει λοιπόν για τη χώρα μας ότι το 2015 είχαμε 667 νέα κρούσματα σε 590 άνδρες και 77 γυναίκες και ότι ο κυριότερος τρόπος μετάδοσης είναι η σεξουαλική επαφή κυρίως μεταξυ των ανδρών

Τέλος αναφέρει ότι μέχρι σήμερα από την εμφάνιση αυτής της μόλυνσης από το ίο Η Ι V έχουν μολυνθεί στη χώρα μας 15000 άτομα περίπου από τα οποία έχουν πεθάνει περίπου 2600 άτομα και 3800 άτομα έχουν νοσήσει από το AIDS.

Ενώ 7500 άτομά οροθετικά στον Ίο HIV είναι υπό ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα ώστε να έχουν μεγάλες πιθανότητες να μην αρρωστήσουν από AIDS και να ζουν ως οροθετικοί οι οποίοι όμως μεταδίδουν τον ιό χωρίς προφυλάξεις.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει οργανώσει ένα στρατηγικό πρόγραμμα ενημέρωσης πρόληψης και προστασίας του γενικού πληθυσμού σε νέους, σε μετανάστες ,σε χρήστες ναρκωτικών, σε ομοφυλόφιλους και εκδιδόμενα άτομα, όχι μόνο για το AIDS άλλα και για όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία ως γνωστό αποτελούν παγκόσμιο ιατρό- κοινωνικό πρόβλημα.

Τέλος είναι αισιόδοξα τα μηνύματα από τους μελετητές διότι με την πρόληψη, και την ιατρική παρακολούθηση, τη κοινωνική πρόνοια και την ανακάλυψη των Αντιρετροϊκών φάρμακων και με τη συστηματική θεραπεία των οροθετικών δηλαδή των φορέων του Ιού του HIV μετά φάρμακα αυτά προστατεύουν σε μεγάλο ποσοστό αυτούς τους αρρώστους ώστε οι οροθετικοί αυτοί να μην αρρωστήσουν από AIDS περιορίζοντας τους θανάτους, ενώ παρέχουν στους οροθετικούς την ελπίδα ώστε με αυτογνωσία να συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους στην εργασία στη κοινωνία.

Έτσι θα ζουν χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό ώστε να είναι ισότιμα μέλος της κοινωνίας ,και βασικά όταν όλοι μας γνωρίζουμε πως κινδυνεύουμε από τη μόλυνση και ποιοι είναι οι τρόποι μετάδοσης του Ίου στη καθημερινότητα του πολίτη.
Άρα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε άτομο το οποίο προσβάλλετε από τον ιό HIV θα πρέπει να παραμείνει ισότιμο μέλος της κοινωνίας μας χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνικό ρατσισμό να έχει τα ίδια δικαιώματα τις ίδιες ευκαιρίες στην εργασία , στην εκπαίδευση και στις κοινωνικές υπηρεσίες και αυτό μπορεί να γίνει όταν υπάρχει από την πολιτεία και τους φορείς υγείας προς τους πολίτες συνεχής ενημέρωση για πρόληψη.

Το AIDS είναι λοιμώδες μεταδοτικό νόσημα το οποίο οφείλεται σε ιό HIV/AIDS ο οποίος μεταδίδεται με το αίμα με ορισμένα υγρά και κυρίως με την σεξουαλική επαφή Είναι ο ιός o οποίος κατόρθωσε να αλλάξει τις σεξουαλικές συμπεριφορές και πρακτικές των ανθρώπων και καθιέρωσε ότι η αληθινή αγάπη η ειλικρίνεια είναι τα βασικά θεμέλια του έρωτα στους νέους.

Οι σχέσεις των δυο φίλων πρέπει να εκφράζουν και να προάγουν ενεργητικά τον αυτοσεβασμό την αγάπη την ειλικρίνεια ,την αλήθεια ,την αλληλεγγύη για μια ολοκλήρωση σχέσεων με διάλογο με ολοκληρωμένη συμμετοχή και αρμονία ενώ κατόρθωσε να λύσει τη σιωπή, γύρω από την σεξουαλικότητα και να μεγιστοποιήσει τη δυναμική την οποία έχει η ενημέρωση, η πρόληψη, η ειλικρίνεια, η αλήθεια και η έρευνα.

Είναι δε γνωστό ότι η ενημέρωση βοηθάει στη μεταφορά γνώσεων προς τους νέους αγόρια και κορίτσια ,ενώ η γνώση θωρακίζει την αυτοπειθαρχία την αυτογνωσία και αποβάλει, το φόβο, την αγωνία, αποκλείει τον πανικό και δίνει στον άνθρωπο τις προϋποθέσεις εκείνες για την ασφαλή σεξουαλική του συμπεριφορά.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όταν αδιαφορούμε για τους στοιχειώδεις κανόνες πρόληψης της δημόσιας και ατομικής υγιεινής είχαμε και έχουμε πάντοτε επιδημίες Επομένως για το AIDS αυτή τη φοβερή επιδημία δεν χρειάζεται φοβία και πανικός αλλά χρειάζεται γνώση και όχι αδιαφορία.

H αδιαφορία και η απρονοησία είναι ο κακός σύμβουλος στον άνθρωπο που μαζί με την άγνοια και την παραπληροφόρηση να τον εκθέτουν σε κινδύνους για την υγεία του και την δημόσια υγεία.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι απλώς όραμα αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα και αυτό γιατί η χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων σε οροθετικούς αποτρέπει την εμφάνιση της ασθένειας και τους απομακρύνει από το θάνατο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

charitakis banner

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018