Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Παγκόσμια εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: 1η—7η Νοεμβρίου

the roots web banners 06

Παγκόσμια εβδομάδα  Μητρικού  Θηλασμού: 1η—7η Νοεμβρίου
04.11.2014 | 11:31

Παγκόσμια εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: 1η—7η Νοεμβρίου

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Υγεία

Το Περιφερειακό τμήμα του ΕΕΣ Λήμνου με τΙς εθελόντριες αδελφές και τα μέλη της Διοίκησης συμμετέχουν αυτή την εβδομάδα   από1η-7η Νοεμβρίου στην ενημέρωση της τοπικήςκοινωνίας με σκοπό να αναδείξουμε και εμείς μέσα από τις κοινωνικές μας δράσεις την αξία την σπουδαιότητα και τα ευεργετήματα του Μητρικού Θηλασμού για το νεογέννητο άλλα και για τη μητέρα:

Ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας έχει καθιερώσει αυτή την εβδομάδα γιατί έχει αναγνωρίσεικαι έχει διαδώσει τα τελευταία 35χρόνια την ανεκτίμητη αξία του Μητρικού θηλασμού  καιταοφέλητα οποία επιστημονικά έχουν αποδείξει ότι ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το   σημαντικό   παράγοντα στην ανάπτυξη  του βρέφους. Σήμερα παρατηρούμε  ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα  και χιλιάδες γυναίκες θηλάζουν συστηματικά τα μωρά τους!

Επίσης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καθιερώσει αρχές κανόνε και προδιαγραφές για τα   υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος. Έχει επίσης θεσμοθετήσει μετά απόδιαβουλεύσεις με ειδικούς επιστήμονες  και παιδίατρους  με τις βιομηχανίες βρεφικώντροφών ώστε   να διασφαλίζεται υψηλών προδιαγραφών υποκατάστατα μητρικού γάλακτος και άριστες βρεφικές τροφές σε παγκόσμιο επίπεδο!

Πρέπει η νεολαία μας να γνωρίζει και οι επαγγελματίες υγείας να ευαισθητοποιηθούν για την δυναμική την οποία περιέχει ο Θηλασμός έτσι ώστε ο Θηλασμός να γίνει και πάλι η φυσική σίτιση του βρέφους!

Ο Μητρικός Θηλασμός μέσα από επιστημονικές μελέτες αποδεικνύεται ότι έχει τεράστια ευεργετικά αποτελέσματα για την σωματική ψυχική υγεία και ανάπτυξη των βρεφών και προασπίζει επίσης την υγεία της μητέρας!

Ο Θηλασμός θεωρείται από τους επιστήμονες ότι είναι ο πρώτος εμβολιασμός για το νεογέννητο λόγω των αντισωμάτων της μητέρας τα οποία περιέχει, και η πιο αποτελεσματική σπουδαία παρέμβαση για την πλήρη διατροφή του βρέφους λόγω των πολύτιμων στοιχείων και αντισωμάτων που περιέχει το μητρικό γάλα!

Οι Ελληνίδες μητέρες και όλες  οι μητέρες του κόσμου πρέπει να δείχνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για το μητρικό θηλασμό γιατί το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο διότι από τις πρώτες μέρες είναι για το νεογέννητο μια πλήρης διατροφή, και οι διατροφικές ανάγκες των βρεφών αναπληρώνονται   πλήρως   για τους πρώτους έξη μήνες της ζωής τους, με τον μητρικό θηλασμό!

Κάθε μητέρα προσφέρει ζωή αγάπη και δύναμη με το θηλασμό, ενώ η πολιτεία πρέπει με βάσει τους διεθνείς κανόνες και κώδικες να διασφαλίζει όχι μόνο τον μητρικό θηλασμό αλλά και τα υποκατάστατα αυτού, καθώς επίσης και τα συμπληρώματα για τη βρεφική και παιδική διατροφή, ώστε και μέσα από αυτά να διασφαλίζεται η σωστή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του βρέφους!

Το πρωτό γαλα και ο μητρικός εναγκαλισμός μητέρας και βρέφους είναι η πιο στενή τέλεια σχέση, είναι ο πιο ειλικρινής δεσμός  είναι  το μεγαλείο της ζωής είναι το αναντικατάστατο της ανθρώπινης ύπαρξης!

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το