Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>iOS 8 το φθινόπωρο του 2014 με έμφαση στο μοίρασμα με την οικογένεια

banner roots

iOS 8 το φθινόπωρο του 2014 με έμφαση στο μοίρασμα με την οικογένεια
04.06.2014 | 09:46

iOS 8 το φθινόπωρο του 2014 με έμφαση στο μοίρασμα με την οικογένεια

Συντάκτης:  Χρήστος Χρηστινάκης
Κατηγορία: Τεχνολογία

Την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPad, iPhone και iPod touch, το iOS 8, παρουσίασε η Apple  στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC 2014. Η νέα έκδοση φέρνει το iCloud Drive, τις οικογενειακές ενημερώσεις, είτε αφορούν σε προγραμματισμένες εργασίες, σε φωτογραφίες μελών ή ακόμα και πληροφορίες θέσης, καθώς και ένα «κουτί» (Healthkit) στο οποίο θα συγκεντρώνονται μετρήσεις για την υγεία και την ευεξία των χρηστών από πολλαπλά app και γκάτζετ που φοριούνται.

Η νέα εφαρμογή υγείας (Health app) συγκεντρώνει δεδομένα από διαφορετικές εφαρμογές και γκάτζετ «υγείας και ευεξίας» και δίνει μια συνολική εικόνα σε ένα σημείο. Το iOS 8 επιτρέπει σε εφαρμογές διαφορετικών κατασκευαστών να επικοινωνούν η μια με την άλλη. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές Nike+ που χρησιμοποιούν το λεγόμενο NikeFuel, θα μπορούν να αξιοποιούν άλλες μετρήσεις, όπως αυτές που αφορούν τον ύπνο και την διατροφή.

Νέο είναι επίσης στο iOS 8 το εικονικό πληκτρολόγιο που επιχειρεί να γίνει ταχύτερο, μαθαίνοντας τις συνήθειες του χρήστη αλλά και φράσεις που χρησιμοποιεί ανάλογα με το πρόσωπο με το οποίο επικοινωνεί. Το πληκτρολόγιο QuickType συνυπολογίζει την εφαρμογή στην οποία χρησιμοποιείται ή ποιος είναι ο παραλήπτης και μπορεί να προτείνει ακόμα και φράσεις για ταχύτερη συγγραφή κειμένου. Ό,τι μαθαίνει από τις συνήθειες του χρήστη παραμένει αποθηκευμένο με κρυπτογράφηση στην συσκευή και δεν μεταφέρεται ποτέ στο cloud, σημειώνει η Apple.   

To Family Sharing επιτρέπει σε έως και έξι μέλη του ίδιου νοικοκυριού να έχουν πρόσβαση σε κοινούς πόρους ώστε να μπορούν να βλέπουν και να κατεβάζουν (με το δικό τους, ξεχωριστό Apple ID) κάτι που έχει οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας από το iTunes, το iBooks ή τις αγορές του από το App Store. Οι γονείς μπορούν να ορίσουν διαφορετικό Apple ID για τα παιδιά τους, μια επιλογή που επιτρέπει την ρύθμιση να ζητείται άδεια για αγορές (Ask to buy). Όλα τα μέλη της οικογένειας μπορούν να μοιράζονται ημερολόγια (Calendars) και φωτογραφίες (family photo stream), ενώ υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού των μελών μέσω των συσκευών τους.

Το iCloud Drive, η νέα υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων της Apple αφορά και στους χρήστες του iOS 8 και επιτρέπει το μοίρασμα αρχείων μεταξύ iPhone/iPad και Mac ή Windows PC. Το iCloud Photo Library και iCloud Drive παρέχουν 5GB δωρεάν.

  • Το app Photos και η iCloud Photo Library διευκολύνουν την πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις συσκευές. Η εφαρμογή περιλαμβάνει εργαλεία επεξεργασίας εικόνας
  • Messages: μοίρασμα voice, video, photos με ένα swipe - Tap to Talk (share your voice) και μοίρασμα φωτογραφιών και βίντεο μέσα από την εφαρμογή Messages (ακόμα και πολλαπλών μονομιάς)
  • Health app: υγεία και ευεξία με τις μετρήσεις από διαφορετικά app στο Healthkit
  • Πρόβλεψη πληκτρολόγησης στο QuickType keyboard
  • Family Sharing για μοίρασμα αγορών, φωτογραφιών και ημερολογίων στο ίδιο νοικοκυριό
  • iCloud Drive: αποθήκευση αρχείων και πρόσβαση από παντού

To iOS 8 είναι άμεσα διαθέσιμο σε μορφή beta (όπως και το SDK του) στους εγγεγραμμένους προγραμματιστές της Apple. Θα κυκλοφορήσει δωρεάν το φθινόπωρο του 2014 για iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod touch 5ης γενιάς, iPad 2, iPad με Retina, iPad Air, iPad mini και iPad mini με οθόνη Retina. H Apple χαρακτηρίζει το iOS 8 ως την μεγαλύτερη ανακοίνωση που έχει κάνει μετά το App Store.

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το