Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Πως να Αναγνωρίζεις τα Ψεύτικα Likes / Followers / Views

banner roots

Πως να Αναγνωρίζεις τα Ψεύτικα Likes / Followers / Views
15.10.2021 | 19:48

Πως να Αναγνωρίζεις τα Ψεύτικα Likes / Followers / Views

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Τεχνολογία

Γράφει ο Παύλος Γιώρκας

Το να έχει ένα άτομο ή ένα Brand πολλά Likes στο facebook ή πολλούς followers στο twitter, θεωρείτε από τη πλειοψηφία της ”Ιντερνετικής κοινότητας” ως μεγάλο επίτευγμα αφού δείχνει ότι το brand ή το άτομο που τα κατέχει είναι πολύ δημοφιλές.

Σε αυτο το αρθρο θα μαθεις:

Διάφοροι Internet Marketers στη προσπάθεια τους να αποκτήσουν τα πολυπόθητα Like και followers, καταφεύγουν σε διάφορες ιστοσελίδες από τις οποίες αγοράζουν ψεύτικα Like/followers ή ακόμα και Youtube views σε πολύ χαμηλές τιμές, ξεγελώντας έτσι τους εαυτούς τους, τους πελάτες τους και τα αφεντικά τους.

Δυστυχώς ήμουν και εγώ ένας από αυτούς τους Internet Marketers που χρησιμοποιούσαν αυτές τις μεθόδους.

Θέλεις να γινεις και εσυ ”Social Media Rockstar”; Μαθε περισσοτερα εδω.

Όταν είχα αρχίσει να ασχολούμαι με το Ίντερνετ Μάρκετινγκ ήθελα να δείχνω δημοφιλής και να κερδίζω την εμπιστοσύνη του κοινού που έρχονταν σε επαφή με τη τότε facebook page μου και το twitter account μου.

Κακά τα ψέματα, ακόμα και σήμερα, άμα δεις το προσωπικό twitter account κάποιου ή το facebook page ενός brand να έχει 10 000 followers,  θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Έτσι και εγώ είχα υποπέσει σε αυτό το μεγάλο λάθος..

Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξω διάφορες μεθόδους αποκτούνται τα ψεύτικα Likes/followers /video views και επίσης πως να μάθεις να τα αναγνωρίζεις.

Όπως τα ψεύτικα views, likes, follows, υπάρχουν και ψεύτικες επισκέψεις σε ιστοσελίδες. Διάβασε αυτό το άρθρο και μάθε πως να τα αναγνωρίζεις.

Ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο δεν είναι για να πας να αγοράσεις και εσύ ψεύτικα like/followers/views, αλλά για να καταλάβεις  πως ΄΄δουλεύει το όλο θέμα΄΄ και επίσης για να μην σε κοροϊδεύουν διάφοροι Social Media Gurus που μπορεί να συναντήσεις και που θα σου υποσχεθούν χιλιάδες ακόλουθους.

Πως αποκτώνται τα ψεύτικα Likes/followers/views

Τα ψεύτικα Likes/followers/Views αποκτούνται με διάφορους τρόπους.

Aν απλά ψάξεις στο Google για:

  • ”buy twitter followers”
  • ”buy facebook likes”
  • ”buy YouTube views”

.. τότε, δεκάδες ιστοσελίδες θα εμφανιστουν στα αποτελέσματα αναζήτησης που θα σου υπόσχονται χιλιάδες likes/followers/views σε πολύ χαμηλές τιμές.

Έτσι και αλλιώς έχει πολύ ζήτηση το πράμα,  πως να μην έχει τόσες υπηρεσίες που να τα πουλούν.

Google Keyword Planner screenshotScreenshot από το Google Keyword Planner

Πολλοί  υπόσχονται ότι οι followers που θα αγοράσεις είναι αληθινοί άνθρωποι.. Πίστεψε με δεν είναι.. και αν είναι, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα ωφελήματα τους έχουν δώσει για να κάνουν το like, follow, view.

Άρα.. views, likes, follows χωρίς ουσία..

Το πρώτο μέρος που αγοράζει κάποιος Likes/follows/views είναι το Fiverr. Ο λόγος που οι περισσότεροι λεγόμενοι social media gurus εμπιστεύονται την υπηρεσία αυτή είναι λόγω της επιστροφής των λεφτών τους που μπορούν να πάρουν σε περίπτωση που κάτι μπορεί να πάει στραβά.

Το fiverr προσφέρει υπηρεσίες από διάφορα άτομα οι οποιες ξεκινουν απο τα $5.00 μόνο. Εκεί κάποιος μπορεί να βρει ότι θέλει μεταξύ άλλων και τα πολυπόθητα likes, follows, views.

fiverr screenshot

Άλλες ιστοσελίδες που προσφέρουν αυτού του είδους υπηρεσίες είναι:

  • fastfollowerz.com
  • authentichits.com
  • buylikesandfollowers.net
  • buy-cheap-likes.com
  • buyrealmarketing.com
  • buyral.ca

buy social media signals

Ποπό… Αυτοί πουλούν ακόμα και Soundcloud plays.. Αυτό δεν το ήξερα..Καλά, εχω μείνει πολύ πίσω από ότι φαίνεται…

Η λίστα με τις ιστοσελίδες που πουλούν Likes,views,followers και … plays είναι ατέλειωτη. Απλά ψάξε το στο Google και θα πάθεις τη πλάκα σου από το πόσο μεγάλη είναι η ”μπιζνα”, γύρω από αυτό το τομέα.

Πως να αναγνωρίζεις τα ψεύτικα Facebook Likes

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να καταλαβαίνεις πότε ένα facebook page έχει ψεύτικα likes.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

1. H σελίδα έχει 38.000+ like και μόνο 3 άτομα συζητούν για αυτήν.

Απλά πατώντας στο σύνδεσμο με τα Likes μιας σελίδας, μπορείς να καταλάβεις εάν κάτι πάει λάθος ή όχι.

Δεν γίνετε να έχει η σελίδα 38.000+ like και να συζητούν για αυτήν μόνο 3 άτομα…

fake facebook likes

2. Τα Like της σελίδας είναι από άτομα που δεν έχουν σχέση με το τομέα της.

Το screenshot αυτό μας δείχνει 15 άτομα που έκαναν Like στη σελίδα αυτή. Μόνο τα δυο accounts που δείχνουν τα κόκκινα τόξα είναι με Ελληνικά ονόματα. Οι υπόλοιποι είναι από διαφορετικές χώρες.

facebook fake likes

 3. Μηδενικό engagement στις αναρτήσεις

Επίσης, απλά βλέποντας το engagement rate που έχουν στις αναρτήσεις τους, μπορείς να καταλάβεις πολλά. Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει 32 like και μόνο 249 views.

Fanpage που έχει 38.000+ fans με τέτοια στατιστικά.. ”Bρωμάει” το πράμα..

fake facebookl likes 4

Πως να αναγνωρίζεις τους ψεύτικους twitter followers

Υπάρχουν δύο δωρεάν εργαλεία που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τα accounts με τους fake followers.

Το πρώτο είναι το TwitterAudit. Είναι ένα πολύ απλό εργαλείο που σου παρουσιάζει 3 στατιστικά για το κάθε λογαριασμό όπως:

  • Fake
  • Inactive
  • Good

Απλά πρέπει να συνδέσεις το λογαριασμό σου στο twitter για να δεις πρώτα τα δικά σου αποτελέσματα, και στη συνέχεια μπορείς να ελέγξεις μέχρι και 3 διαφορετικούς λογαριασμούς.

Ας δούμε ένα παράδειγμα με το λογαριασμό του χρήστη @krungy21 ο οποίος έχει 2.324.000 followers.

fake twitter folowers

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μας δίνει το εργαλείο ο χρήστης αυτός έχει:

  • fake followers: 116.000 (5%)
  • Inactive followers: 1.278.200 (55%)
  • Good followers: 929.600 (40%)

Όπως βλέπεις το 60% των followers αυτού του χρήστη είναι ψεύτικοι ή inactive.

Ας ελέγξουμε τον ίδιο λογαριασμό με διαφορετικό εργαλείο.

Το socialbakers.com είναι παρόμοιο εργαλείο το οποίο δεν χρειάζεται να συνδεθείς μαζί του για να σου δείξει αποτελέσματα. Επίσης έχεις απεριόριστο αριθμό ελέγχων σε διάφορους λογαριασμούς.

fake followers 2

To εργαλείο αυτό μας δείχνει ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα σε σύγκριση με το προηγούμενο, που όμως συνάδουν αναμεταξύ τους.

  • suspicious or empty followers: 1.231.720 (53%)
  • Inactive followers: 209.160 (9%)
  • Good followers: 883.120 (38%)

Και αυτό το εργαλείο όμως μας δείχνει ότι το 62% των followers του χρήστη @krungy21 είναι ψεύτικοι ή inactive.

? Χρησιμοποίησε τα πιο πάνω εργαλεία και στο δικό σου Twitter account για να δεις αν έχεις ψεύτικους ή inactive followers. Αν το ποσοστό των ψεύτικων και των inactive μαζί, ξεπερνούν το 10%, τότε νομίζω είναι ώρα να μιλήσεις με το Social Media Agency που χειρίζεται τους λογαριασμούς σου.

Πως να αναγνωρίζεις τα ψεύτικα Youtube Views

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο το οποίο να σε βοηθά να δεις αν κάποιο βίντεο έχει ψεύτικα views. (τουλάχιστον δεν γνωρίζω κανένα)

Κάποια στοιχεία όμως μπορούν να σε βάλουν σε υποψίες.

Για παράδειγμα:

youtube fake views

Αν ένα βίντεο έχει εκατομμύρια views άλλα το engagement είναι χαμηλό, τότε πρέπει να σου μπαίνουν υποψίες για την αυθεντικότητα των views.

Επίσης, αν το βίντεο έχει πολλά μονολεκτικά σχόλια όπως Good, Great, Very Good, Very nice, Very nice video, Congratulations, Like, Like it, Like very much , τότε να είσαι σίγουρος ότι τόσο τα σχόλια όσο και τα views έχουν αγοραστεί.

Ελπίζω με αυτά που έχεις διαβάσει σήμερα να αρχίσεις να υποψιάζεσαι και να ελέγχεις καλύτερα τις υπηρεσίες και τη ποιότητα που σου προσφέρουν διάφορες εταιρείες που ασχολούνται με Social Media.

Κλείνω αυτό το άρθρο με το sales video μιας εταιρείας που πουλάει Youtube Views, η οποία αποφάσισε να ”αυτό-σαρκαστεί” το τομέα που λειτουργεί με αυτό το πολύ αστείο βίντεο.

Δες το.. σου υπόσχομαι, θα γελάσεις πολύ !!

Αν έχεις κάτι να συμπληρώσεις η αν έχεις οποιεσδήποτε σκέψεις που θα ήθελες να μοιραστείς με τη κοινότητα, άφησε τα σχόλια σου από κάτω.

Επίσης μοιράσου το άρθρο με τα κοινωνικά σου δίκτυα εάν σου άρεσε. Πιστεύω θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι μοιράζεσαι ποιοτικό περιεχόμενο μαζί τους.

Πηγή

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το