Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Ολες οι αλλαγές στα iPhone που ανακοινώνει η Apple -Ερχεται το iOS 14

banner roots

Ολες οι αλλαγές στα iPhone που ανακοινώνει η Apple -Ερχεται το iOS 14
22.06.2020 | 12:18

Ολες οι αλλαγές στα iPhone που ανακοινώνει η Apple -Ερχεται το iOS 14

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Τεχνολογία

Αύριο, εξ' αποστάσεως για πρώτη φορά λόγω κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο WWDC της Apple, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών κατά το οποίο η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει νέα χαρακτηριστικά διάσημων προϊόντων της αλλά και νέα προϊόντα.

Το νέο μεγάλο update της Apple για το iΡhone, το iOS 14 αναμένεται να φέρει αλλαγές στη διάταξη της αρχικής οθόνης των κινητών της Apple, τη δυνατότητα ορισμού εφαρμογών τρίτων ως προεπιλογή και κάποιες άλλες νέες λειτουργίες.

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει ακόμη την πρωτοβουλία της ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει για πρώτη φορά τους δικούς της επεξεργαστές για υπολογιστές Mac, σηματοδοτώντας το... χωρισμό της από την Intel.

Το παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της εταιρίας της χρονιάς, προσελκύοντας προγραμματιστές εφαρμογών από όλο τον κόσμο. Η εταιρεία διοργανώνει την εκδήλωση για πρώτη φορά στην 31ετή ιστορία της εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εκτός από τα updates για τα iPhone και το Apple Watch, η Apple ενδέχεται να αποκαλύψει και μερικά νέα προϊόντα, όπως ένα ανανεωμένο iMac με νέο σχεδιασμό.

Σίγουρα, όμως, στα big news της ημέρας θα πρέπει να θεωρείται η ανακοίνωση των iOS 14 και iPadOS 14, των ενημερώσεων λογισμικού δηλαδή για τα iPhone και τα iPad.

Η μεγάλη αλλαγή στο λειτουργικό των iPhones
Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν το iOS 14 θα φέρει νέες δυνατότητες στα iPhone, νέα διάταξη αρχικής οθόνης, τη δυνατότητα να κάνεις ακύρωση αποστολής των μηνυμάτων iMessage, τη δυνατότητα ορισμού εφαρμογών τρίτων όπως οι Χάρτες Google και το Spotify ως προεπιλογές και πολλά άλλα, σύμφωνα με αναφορές από το 9to5Mac, MacRumors και Bloomberg.

Σε ότι αφορά στο δυνατότητα ακύρωσης αποστολής των μηνυμάτων iMessage που σαφέστατα είναι μια δυνατότητα που πολλοί ανέμεναν (καθώς βοηθά στο να αποφεύγονται λάθη που γίνονται από ταχύτητα) δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο είναι μια από τις δυνατότητες που πιθανότατα θα ανακοινωθεί αύριο, μαζί με τις λεπτομέρειες για το πώς θα γίνεται το undo. Οι φήμες ήδη από το Μάρτιο θέλουν την Apple να μελετά αυτή τη δυνατότητα. Τώρα, μέσω του λειτουργικού των iPhones, δεν υπάρχει τρόπος να ακυρώσεις την αποστολή του iMessage από τη στιγμή που έχει πατηθεί το κουμπί της αποστολής... Πιθανότατα λοιπόν, αυτό θα αλλάξει με το iOS 14.

Το update του Apple Watch
Η Apple πιθανότατα θα αποκαλύψει την επόμενη σημαντική ενημέρωση λογισμικού για το Apple Watch, όπως συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια του WWDC. Η νέα ενημέρωση, που πιθανώς ονομάζεται watchOS 7, αναμένεται να φέρει δυνατότητες για νέες όψεις της αρχικής οθόνης του ρολογιού, τη δυνατότητα κοινής χρήσης των προσαρμοσμένων αυτών αρχικών οθονών με άλλους κατόχους Apple Watch και τη δυνατότητα γονικού ελέγχου, σύμφωνα με το 9to5Mac.

Ενδεχομένως η Apple θα παρουσιάσει και μια εφαρμογή καταγραφής ύπνου για το Apple Watch, καθώς το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι η εταιρεία είχε εργαστεί πάνω σε μια τέτοια τεχνολογία. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η δυνατότητα θα ήταν διαθέσιμη μέσω ενημέρωσης λογισμικού ή εάν θα είναι διαθέσιμη με το νέο Apple Watch το Σεπτέμβριο.

Τέλος οι επεξεργαστές Intel για τα Mac
Μεταξύ των μεγαλύτερων ανακοινώσεων του φετινού συνεδρίου αναμένεται να είναι το τέλος επεξεργαστών της Intel για τα νέα μοντέλα των Mac. Ο τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται να αρχίσει να πωλεί υπολογιστές Mac που λειτουργούν με τσι που έχει αναπτύξει η ίδια η Apple αντί της Intel, ήδη από το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι υπολογιστές Mac είναι τα μόνα προϊόντα της Apple που δεν έχουν επεξεργαστές της εταιρείας, αλλά φαίνεται ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Η Apple λέγεται ότι θα κάνει την ανακοίνωση αυτή στο WWDC για να δώσει στους προγραμματιστές χρόνο να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες αλλαγές στις εφαρμογές τους για τα Mac.

Πηγή: economistas.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel