Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Η Microsoft κυκλοφόρησε τον Internet Explorer 10

banner roots

Η Microsoft κυκλοφόρησε τον Internet Explorer 10
27.02.2013 | 14:58

Η Microsoft κυκλοφόρησε τον Internet Explorer 10

Συντάκτης:  Ανδρέας Τσεκούρας
Κατηγορία: Τεχνολογία

Οι περίπου 700 εκατ. χρήστες των Windows 7 σε όλο τον κόσμο θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και το νέο Internet Explorer 10, χάρη στη νέα έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος πλοήγησης που η Microsoft κυκλοφόρησε και η οποία είναι κατάλληλη και γι' αυτό το παλαιότερο λειτουργικό σύστημά της, που ακόμα έχει πολλούς πιστούς φίλους.

 

 

 


Η αμερικανική εταιρία ελπίζει να ξαναφέρει στον Internet Explorer (ΙΕ) χρήστες που στράφηκαν σε ανταγωνιστικά προγράμματα, όπως ο Mozilla Firefox και ο Google Chrome, ιδίως κάτοχοι φορητών συσκευών. Σύμφωνα με την Microsoft, ο IE 10 είναι 20% ταχύτερος από τον προκάτοχό του ΙΕ 9 στο «φόρτωμα» ιστοσελίδων, ενώ επιπλέον επιτρέπει εντολές για οθόνες αφής. Ο ΙΕ 10 για Windows 8, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έχει δεχτεί καλές κριτικές μετά την κυκλοφορία του και πολλοί τον θεωρούν την καλύτερη έκδοση του Internet Explorer μέχρι σήμερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ΙΕ 10 ήταν διαθέσιμος από πέρυσι τον Οκτώβριο για τους χρήστες των νέων Windows 8. Η διεύρυνση της γκάμας χρηστών στην οποία απευθύνεται πλέον ο ΙΕ 10 (αφού θα αφορά πια και τα Windows 7) πιθανώς θα παρακινήσει ορισμένους χρήστες να αγοράσουν ταμπλέτες με λειτουργικό σύστημα Windows 8 αντί για iPad της Apple, το οποίο δεν «τρέχει» τον Internet Explorer. Οι ταμπλέτες που «τρέχουν» Windows 8 (μεταξύ των οποίων τα Surface tablets της ίδιας της Microsoft) δεν έχουν ακόμα σημαντική διείσδυση στην παγκόσμια αγορά μετά την κυκλοφορία τους πέρυσι τον φθινόπωρο, κάτι που περιορίζει και την εξάπλωση του Internet Explorer 10.

Ο Internet Explorer (με τις διάφορες εκδόσεις του) κυριαρχεί ακόμα στη διεθνή αγορά επιτραπέζιων υπολογιστών, αν και με μειωμένο ποσοστό περίπου 55%, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών NetMarketShare. Ακολουθούν οι Firefox και Chrome με 20% και 17% αντίστοιχα. Στη μικρότερη αλλά ολοένα διευρυνόμενη αγορά προγραμμάτων πλοήγησης για κινητές συσκευές, το Safari της Apple κυριαρχεί με 61% (χάρη στην εξάπλωση των iPads και iPhones), ενώ το Android της Google έπεται με 21%. Σύμφωνα με τη NetMarketShare, προς το παρόν μόνο το 2,3% των χρηστών υπολογιστών διεθνώς χρησιμοποιούν Windows 8.

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το