Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Αγόρι με ειδικές ανάγκες παίζει πιάνο με τα μάτια μέσω εικονικής πραγματικότητας (video)
Αγόρι με ειδικές ανάγκες παίζει πιάνο με τα μάτια μέσω εικονικής πραγματικότητας (video)
15.01.2015 | 18:02

Αγόρι με ειδικές ανάγκες παίζει πιάνο με τα μάτια μέσω εικονικής πραγματικότητας (video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Τεχνολογία

Το Virtual Reality, ή εικονική πραγματικότητα επανέρχεται στο προσκήνιο δυναμικά με εταιρείες όπως το Facebook να επενδύουν δισεκατομμύρια στην τεχνολογία αυτή, βλέποντας εκεί το μέλλον των υπολογιστών, του gaming και της διάδρασης μεταξύ ανθρώπων και μηχανών.

Μια ιαπωνική εταιρεία ονόματι Fove, που κατασκευάζει κάσκες εικονικής πραγματικότητας αποφάσισε να θέσει την τεχνογνωσία της στο Virtual Reality για έναν πιο φιλανθρωπικό σκοπό, αφού κατάφερε να διδάξει ένα αγόρι με ειδικές ανάγκες να παίζει πιάνο χρησιμοποιώντας τα μάτια του και την συσκευή VR.    

Όπως αναφέρει ο Guardian, η εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας Eye Play The Piano, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με επιστήμονες του ιαπωνικού πανεπιστημίου Tsukuba, μέσω της κάσκας ανιχνεύει την κίνηση των ματιών και την μετατρέπει σε κίνηση χτυπώντας τα αντίστοιχα πλήκτρα του πιάνου, μόλις ο χρήστης ανοιγοκλείσει τα μάτια του σε μια νότα ή σε μια συγχορδία.  
 
Η εταιρεία, που προσπαθεί να συλλέξει το ποσό των 10.000 ευρώ μέσω crowdfunding για περαιτέρω ανάπτυξη, έκανε την πρώτη επίδειξη της εφαρμογής VR τα περασμένα Χριστούγεννα, όπου ένα αγόρι με ειδικές ανάγκες έπαιξε πιάνο με τα μάτια του μετά από τετράμηνη εκμάθηση. "Η ιδέα της έκφρασης μόνο με τις κινήσεις των ματιών μπορεί να βρει δεκάδες άλλες εφαρμογές που θα λειτουργήσουν προς όφελος των ανθρώπων", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.   
 
Παρακολουθήστε το σημαντικό και πολλά υποσχόμενο επίτευγμα, στο βίντεο που ακολουθεί:
 
 
Πηγή: lifo.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018