Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου αναλύει στον FM 100 τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ (audio)
facebook seminaria
Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου αναλύει στον FM 100 τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ (audio)
11.06.2020 | 20:59

Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου αναλύει στον FM 100 τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Την ιστορική σημασία της συμφωνίας για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ανέλυσε στον FM 100 ο διεθνολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συμφωνίας ενώ αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης στην εξωτερική της πολιτική.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι η Τουρκία ξαφνιάστηκε από τη γοργότητα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την Ιταλία προσθέτοντας πως η Αθήνα κινήθηκε αθόρυβα γεγονός που ερμηνεύει την ενόχληση της Άγκυρας. «Η Τουρκία ενοχλείται διότι μοιραία αντιπαραβάλλει τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με την Ιταλία, με τη συμφωνία που έκανε η ίδια με το καθεστώς Σάρατζ στη Λιβύει», σημείωσε ο διεθνολόγος.

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία με τη γειτονική Ιταλία θα διευκολύνει την ελληνική κυβέρνηση στους χειρισμούς της με την Αίγυπτο, γεγονός που αποτελεί το επόμενο στοίχημα της Ελλάδας.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Χατζηβασιλείου:

 
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018