Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Ευ. Γαζής στον FM 100 για το «όχι» της Ελλάδας στην αντικαρκινική μονάδα με τεχνογνωσία του CERN (mp3)

banner roots

Ο Ευ. Γαζής στον FM 100 για το «όχι» της Ελλάδας στην αντικαρκινική μονάδα με τεχνογνωσία του CERN (mp3)
21.05.2018 | 21:25

Ο Ευ. Γαζής στον FM 100 για το «όχι» της Ελλάδας στην αντικαρκινική μονάδα με τεχνογνωσία του CERN (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Μια σπουδαία επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση καινοτόμου Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση, όπως καταγγέλλει ο καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΜΠ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του CERN Ευάγγελος Γαζής.

Ο κ. Γαζής μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου έκανε λόγο για μια εξόχως αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα, η οποία μάλιστα είναι ιδρυτικό μέλος του CERN από το 1954 έχοντας προσφέρει σε όλα τα επίπεδα στον Οργανισμό, «μια τέτοια υποδομή να καταλήξει στο Μαυροβούνιο ή στην Αλβανία ή στο Κόσοβο ή αλλού, τη στιγμή που η Ελλάδα επιστημονικά, όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, πρωταγωνιστεί».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η μέθοδος που αναπτύσσει η εν λόγω μονάδα προσφέρει τεράστια οφέλη στους ασθενείς. Χαρακτηριστικό είναι, διευκρίνισε ο Ευάγγελος Γαζής, ότι πρόκειται για ένα «νυστέρι ακριβείας» αφού το 70% των πρωτονίων πηγαίνει αποκλειστικά στον κακοήθη ιστό, τη στιγμή που με την ακτινοθεραπεία το ίδιο ποσοστό ενέργειας πηγαίνει στους υγιείς ιστούς.

Ακούστε όσα είπε ο καθηγητής στον FM 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το