Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Γιόρτασαν Πρωτοχρονιά ήδη στη Νέα Ζηλανδία | Ποιες χώρες υποδέχθηκαν πρώτες το 2020

banner roots

Γιόρτασαν Πρωτοχρονιά ήδη στη Νέα Ζηλανδία | Ποιες χώρες υποδέχθηκαν πρώτες το 2020
31.12.2019 | 13:10

Γιόρτασαν Πρωτοχρονιά ήδη στη Νέα Ζηλανδία | Ποιες χώρες υποδέχθηκαν πρώτες το 2020

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Πολιτισμός

Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και σόου πυροτεχνημάτων υποδέχθηκαν ήδη το 2020 η Νέα Ζηλανδία και οι κάτοικοι νησιών του Ειρηνικού στη Σαμόα και το Κιριμπάτι.

Το ρολόι σήμανε ήδη μεσάνυχτα και τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι είναι σε εξέλιξη στο Ουέλινγκτον και το Όκλαντ
 
καθώς η Νέα Ζηλανδία αποχαιρετά μια χρονιά που σημαδεύτηκε από το μακελειό στο Κράιτστσερτς και τη φονική έκρηξη του ηφαιστείου στο Λευκό Νησί.
 

Ξεκίνησε ήδη το σόου πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ
 
Το Σίδνεϊ πήρε ήδη μια πρόγευση των εορτασμών για την έλευση του 2020 με το γνωστό σώου πυροτεχνημάτων που θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (στις 15:00 ώρα Ελλάδας) την ώρα που μαίνονται οι φονικές πυρκαγιές στη χώρα.
 
Πολλές πόλεις και κωμοπόλεις ακύρωσαν τις εκδηλώσεις λόγω των πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει το θάνατο άνω των 12 ατόμων, αλλά το Σίδνεϊ εξαιρέθηκε από την σχετική απαγόρευση που ισχύει για ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.
 
Η Σαμόα υποδέχθηκε πρώτη το νέο έτος και τη νέα δεκαετία
Την αρχή έκαναν οι κάτοικοι του Ανεξάρτητο Κράτος των Σαμόα, όπως είναι το επίσημο όνομα της χώρας, που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό 2.400 χλμ. βόρεια της Νέας Ζηλανδίας. Ήταν η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2020 και μαζί και τη νέα δεκαετία, μαζί με το γειτονικό Κιριμπάτι.
 
Η πρωτεύουσα Άπια φωτίστηκε από πυροτεχνήματα καθώς οι κάτοικοι και οι τουρίστες γιόρτασαν με κέφι την άφιξη του νέου έτους. Πριν από οκτώ χρόνια η Σαμόα άλλαξε ζώνης ώρας για να συμπίπτει με εκείνη των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το