Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η λύρα του Πυροβολάκη ξεσήκωσε το Γυμνάσιο Μύρινας (photos + video)

banner roots

Η λύρα του Πυροβολάκη ξεσήκωσε το Γυμνάσιο Μύρινας (photos + video)
13.08.2014 | 09:44

Η λύρα του Πυροβολάκη ξεσήκωσε το Γυμνάσιο Μύρινας (photos + video)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και στα κέφια τους, έφυγαν όσοι παραβρέθηκαν χθες το βράδυ, στο Γυμνάσιο Μύρινας.

Ο Μάνος Πυροβολάκης, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λήμνου, τραγούδησε και έπαιξε με το δικό του αυθεντικό και ξεχωριστο στύλ γνωστές επιτυχίες του αλλά και άλλα αγαπημένα τραγούδια και απέσπασε από το κοινό την επιβράβευση και το χειροκρότημα.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς, ήταν όταν ο Μάνος, κάλεσε στη σκηνή, το χορευτικό του Λυκείου των Ελληνίδων.

Την ώρα που η ορχήστρα του Μάνου, έπαιζε μια κρητική σούστα, λοιπόν, ήταν η ώρα της Λήμνου. Το χορευτικό του Λυκείου των Ελληνίδων ανέβηκε στην εξέδρα και τον τίμησε, χορεύοντας κρητικούς χορούς. Κι εκείνος, ανταπέδωσε την τιμή τραγουδώντας τα "Τσμαντριανά κορίτσια", και παίζοντας μουσικές "σήμα κατατεθέν" της Λήμνου.

Ιδίως τη στιγμή που ο σύγχρονος λυράρης τραγούδησε "Τα τσμαντριανά κορίτσια", έχω την αίσθηση ότι την ευχαριστήθηκε ιδιάτερα και ίσως εκείνη την ώρα, ένα Τσιμανδριανό κορίτσι ανάμεσα στο κοινό χαμογέλασε με ικανοποίηση και του στειλε το πιο γλυκό της χαμόγελο. Βλέπετε η εκλεκτή της καρδιάς του Μάνου, είναι Λημνιά από τα Τσιμάνδρια και είμαι σίγουρη ότι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ο τραγουδοποιός και δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας, το επόμενο διάστημα θα αγαπήσει ιδιαίτερα τη Λήμνο, αν δεν το έχει κάνει ήδη.

Πάντως, η χθεσινή συναυλία ήταν μια προσφορά του Μάνου Πυροβολάκη, στο κοινό της Λήμνου, αφού ο ίδιος αποποιήθηκε οποιασδήποτε χρηματικής αξίωσης για αυτήν.

Γι αυτό δεν μου φάνηκε και πολύ τυπική η τελευταία κουβέντα του, στο κείσιμο της βραδιάς αποχαιρετώντας το κοινό μαζί με το Λύκειο των Ελληνίδων. "Θα ξαναανταμωθούμε" είπε ο τραγουδιστής κι είμαι σίγουρη ότι το εννοούσε...

 


Φωτό: Ιωάννης Καπετάνος

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel