Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφυγή της Fast Ferries έγινε εν μέρει δεκτή, με αποτέλεσμα το επιβατηγό/οχηματαγωγό «Αδαμάντιος Κοραής» να προσπερνά την πρόταση που αφορούσε τη δρομολόγηση ταχύπλοου σκάφους και να ανέρχεται στη δεύτερη θέση της αξιολόγησης.
Ωστόσο, στην πρώτη θέση παραμένει το συμβατικό πλοίο «Aqua Jewel» της εταιρείας «ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε.», το οποίο διατηρεί το προβάδισμα που είχε αποκτήσει κατά τον αρχικό έλεγχο των φακέλων. Παρά την αλλαγή στη σειρά κατάταξης μεταξύ της 2ης και της 3ης θέσης, το αποτέλεσμα δεν μεταβάλλει άμεσα τον προσωρινό ανάδοχο της γραμμής.
Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης της Αρχής, με αποτέλεσμα να αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις που θα οριστικοποιήσουν το τοπίο. Παράλληλα, εκτιμάται από παράγοντες της ακτοπλοΐας ότι η διαγωνιστική διαδικασία ενδέχεται να έχει και συνέχεια ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Η δικαστική και διοικητική εξέλιξη δεν επηρεάζει την εκτέλεση των υφιστάμενων δρομολογίων. Το «Αδαμάντιος Κοραής» συνεχίζει κανονικά την εξυπηρέτηση της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος βάσει της τρέχουσας σύμβασης, η οποία λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2026.




























